Zenzationella Människor – Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08. 3360 inlägg. Våga lär mer!

Running Wild With Bear Grylls, i vildmarken med en vild äventyrare…

Lämna en kommentar

Intressant man veta mer om, Bear Grylls. En äventyrare som nu går på kanal 6, serien Running Wild With Bear Grylls. Äventyr som är hisnande bara se på. Det jag såg 14/4-24, ”S2:A6 – Skådespelaren James Marsden följer med Bear till Rattlesnake Canyon i Utah där de flyger helikopter till några av de högsta bågarna i området.”

”Running Wild har visat att Bear tar med sig några av världens mest kända stjärnor på otroliga äventyr. Dessa inkluderar president Obama, Julia Roberts, Roger Federer, Will Ferrell, Channing Tatum och Kate Winslet, för att bara nämna några.” Nå, vem är du Bear?

Faktadelen?
Edward Michael ”Bear” Grylls, född i juni 1974 i Nordirland, är en f.d. brittisk kommandosoldat inom SAS. Sedermera känd som äventyrare, författare och TV-personlighet, mest känd för serien Man vs. Wild (svenska: Extrem överlevnad) – där han visade hur man kan överleva i olika extrema situationer och miljöer.

Ungdom?
Grylls är född på Irland och bodde i Donaghadee, Nordirland, fram till fyra års ålder då hans familj flyttade till Bembridge på Isle of Wight i England. Han är son till den avlidne konservative parlamentsledamoten sir Michael Grylls, som tvingades avgå efter en så kallad skandal 1994. Modern Sarah, Lady Grylls, är dotter till den Ulster-unionistiska parlamentsledamoten Patricia Ford. Han har en äldre syster som heter Lara Fawcett och som gav honom smeknamnet ”Bear” när han bara var en vecka gammal. Tidigt.

Skola?
Skolgången skedde bland annat vid internatskolorna Ludgrove och Eton, där han hjälpte till att starta en klubb för bergsbestigning. Han studerade den spansktalande världens kultur och samhällsliv och tog senare även examen vid University of West of England i Bristol.

Utöver engelska och spanska är han också fransktalande. Från tidig ålder lärde han sig att klättra och segla av sin far och vid åtta års ålder blev han Cub Scout. Som tonåring lärde han sig att hoppa fallskärm och skaffade sig svart bälte i Shotokan-karate. Senare har han praktiserat yoga och ninjutsu.

Utmärkelser:
2009 utsågs han vid 35 års ålder till Chief Scout av det brittiska scoutförbundet The Scout Association, och blev den yngste ledaren för organisationen sedan den grundades 1910. Även om han är ensam om att bära titeln i Storbritannien, så är han inte den enda verksamma med titeln ”Chief Scout” inom landet.

I Nordirland, där Grylls är född, samarbetar organisationen med det all-irländska scoutförbundet Scouting Ireland, som har sin egen Chief Scout. Grylls besökte Världsscoutjamboreen i Sverige 2011.

Han tillbringade tre år som soldat i de brittiska specialstyrkorna, som en del av 21 SAS-regementet. Det var här han fulländade många av överlevnadsförmågan som hans fans över hela världen njuter av, när han ställer sig mot det värsta i Moder Natur. Trots en fallskärmsolycka med fritt fall i Afrika, där han bröt ryggen på tre ställen och uthärdade många månader in och ut efter militär rehabilitering, återhämtade sig Grylls och fortsatte.

Hemsida: www.beargrylls.com

Kuriosa?
Även om Grylls fick tilltalsnamnet Edward i samband med att han döptes har han senare ändrat sitt förnamn till ”Bear”. Han beskriver sig själv som kristen och har förklarat att tron är ryggraden i livet. 2000 gifte han sig med Shara Cannings Knight och de har fått sönerna Jesse, Marmaduke och Huckleberry (Huckleberry Edward Jocelyne Grylls) tillsammans.

”Motto”: ”Mod, vänlighet och ge aldrig upp”.
Han har skrivit över 90 böcker och sålt i över 20 miljoner exemplar världen över.
1,82 meter lång.
Han har varit gift med Shara Cannings-Knight sedan 19 januari 2000. De har tre barn.

Grylls äger en ö på den walesiska kusten, som inkluderar ett naturreservat, och bor på en ombyggd pråm vid Themsen med sin fru Shara och deras söner Jesse Jesse, Marmaduke, och Marmaduke.
Bor som sagt i en 100 år gammal husbåt på Themsen i London (2010).

Stora prestationer!
I maj 1998 klättrade Grylls upp på toppen av Mount Everest i Nepal. Han var då 23 år.
I juli 2008 slog Bear Grylls världsrekord inom det längsta flygturen i Vindtunnel- 1 timma och 37 minuter.

Om att bestiga Everest.
”Jag minns att jag kollapsade, på knä och bara grät och grät inuti min mask när alla dessa känslor sedan länge började flöda. Neil och jag själv, med vårt syre avstängt, bara kramades. Det är en extraordinär plats och du ser krökningen av jorden vid kanterna och klockan 07.22 såg vi när gryningen kom upp över hela Tibets land, 6100 m nedanför.”

Källor:
tv.nu
sv.wikipedia.org
beargrylls.com
imdb.co

Blogginlägget nedskrivet 15/4-24. Obs som objektiv så är åsikter andras (om inget nämns). Ibland kan ev. skrivfel uppstå pga. utländska sidor.

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Lämna en kommentar