Zenzationella Människor – Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08. 3360 inlägg. Våga lär mer!

Whitney Houston och dottern Bobbis liv, slutade på samma tragiska vis…

houston

Sorgen har mången skepnad. Minns ännu tragiken när Whitney Houston gick bort, hon som var RÖSTEN, den gudfruktiga, unga tjejen som plötsligt en dag fanns på scenerna och sjöng som få. Visst minns jag ”I will always love you” som en speciell sång liksom ”One monent in time” som lite av favoriter.

Visst blev hon stor och känd, baksidan av framgång är hur man klarar av att leva med värderingarna i det nya livet. Att hon fick ihop det med Bobby Brown var olyckligt, 18 juli 1992 gifte hon sig med musikern, det som skulle bli guld och gröna skogar, blev knark och våld, inte en gång bara, hon var på livets sista steg.


Giftermålet med honom var början till en katastrof, de fick barn, det gick i vågor, men missbruket, även ätstörningar tog hennes energi. Hon blev totalt utslagen och skadad. Dock trodde man på en ljusning, hon kom tillbaka och visade på scen igen. I en TV-intervju 2002 bekräftade hon att hon använt kokain och marijuana men att hon slutat. Under 2004 och 2005 gick Houston enligt uppgift på behandling för drogavvänjning.


År 2006 begärde Houston skilsmässa från sin make Bobby Brown, efter år av rapporterad misshandel och drogmissbruk. Hon avslutade även en omfattande rehabilitering och poserar på bilder med sin forna modellfysik, så gott som oförändrad. Giftermålet var mellan juli 1992 – april 2007. De fick ett  barn, Bobbi Kristina Brown.

Vacker och framgång kan bli motgång, jag minns för alltid filmen ”Bodyguard” med Kevin Costner 1992 – och bitvis såg man den ljuva människan träda fram. 48 år ung gick hon bort.


Minnen av: Whitney Elizabeth Houston, född 9 augusti 1963 i Newark, död 11 februari 2012 i Beverly Hills, Kalifornien], var en platinasäljande, sexfaldigt Grammy Award-vinnande R&B-sångare och musikproducent. Inspirerad av flera framgångsrika soul-sångare i sin släkt, däribland modern Cissy Houston, som en gång en bakgrunds- sångare för Elvis Presley.

Kusin med Dionne Warwick och Dee Dee Warwick samt gudmodern Aretha Franklin. Whitney – uppkallad efter skådespelerskan Whitney Blake.


Hon är den enda kvinnliga artisten att ha haft tre album sålda över nio miljoner exemplar: ”Whitney Houston” (1985), ”Whitney” (1987) och ”The Bodyguard” (1992).

Citat Whitney:
”Gud gav mig en röst att sjunga med, och när du har det, vilka andra talanger behöver du då?”


Whitney var en självskriven gäst på Grammyutdelningen. Men bara timmar innan stjärnan skulle närvara vid musikproducenten tillika mentorn Clive Davis årliga Grammy-middag hittades hon okontaktbar på Beverly Hilton Hotel. Larmsamtalet kom 15.43 på lördagen lokal tid i Los Angeles och 12 minuter senare förklarade läkare sångerskan död. Enligt polisen är det fortfarande oklart vem som larmade 112. Dock har nämnts Whitneys personliga hjälp, en kvinna.

Whitneys död ansågs först mystiskt, men efter vila ska hon ha gått upp på sitt rum, påverkad av något för att ta ett bad, halkat i karet och slagit i huvudet, så hon föll framstupa ned i vattnet och drunknade. Obduktionen visade senare att hon hade drunknat på grund av en – kokainöverdos. Eftersom hon var ensam just då kan man konspirera och fundera, men förmodligen var det olyckan att påverkad ha fallit illa…

Reaktioner från nära.
Sångerskan Chaka Khan spelade redan 1978 in I’m every woman, som blev en hit med Houston 1993. Hon chockades av nyheten och skrev ”Jag hittar inte ord… Jag är chockad. Be för henne och hennes familj.” Sångerskan Rihanna skrev på Twitter det som för många beskriver sorgen efter stjärnan. ”Inga ord. Bara tårar”. ”Det är så chockerande och otänkbart”, sångerskans gudmor Aretha Franklin.

Så kom då det som blev en ”fortsättning” på Whitneys liv. Om hennes dotter. Bobbi Kristina Houston Brown, född 4 mars 1993, amerikansk sångare och deltagare i Reality-TV. Hon var dotter till Whitney Houston och Bobby Brown.


Den 31 januari 2015 hittades Bobbi livlös i ett badkar (missbruk). Hon låg sedan i koma och hölls vid liv med respirator i knappt sex månader. Läste 11 maj samma år, ”Pappa Bobby Brown gör vad som helst för att hålla sin dotter vid liv. Mormor Cissy Houston vill låta Bobbi Kristina hamna i Guds händer. Nu är familjen oense om de livsuppehållande åtgärderna”.

Bobbi Kristina hittades livlös i sitt badkar i sitt hem i Atlanta av pojkvännen Nick Gordon. Hon fördes akut till sjukhus och lades i konstgjord koma. Sedan kämpade hon dagligen för sitt liv. Läkarna kom med beskedet att hon led av svåra hjärnskador, på grund av den tid hon legat under vattnet.

Hon var vid medvetande, men skadorna gjorde att hon bara ”levde fysiskt”, var inte kontaktbar och förväntades aldrig bli helt återställd.

En baksida var att fadern, den 46-årige R&B-sångaren, hade ansökt om att få bli hennes förmyndare. Bobby Brown ville få tillgång till dottern Bobbi Kristinas pengar. Uppdaterat 7/1-20 – det olyckliga tog slut då man valde avsluta att uppehålla hennes liv efter knappa 6 månader.

whitney-houston-bobbi-kristina

Bobbi avled 21 år ung – 26 juli 2015 i Duluth, Georgia. Varken Whitney eller dottern fick chansen leva fullt ut, utan missbruk…

Källor:
sverigesradio.se
svd.se
imdb.com
sv.wikipedia.org
expressen.se
aftonbladet.se

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.