Zenzationella Människor – Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08. 3360 inlägg. Våga lär mer!

Vi har nu fått en ”regering” i oktober, vet du hur långa våra partiledare är? Viktigt!

partiledarekristersson

Ja, Kristersson ska bilda regering och man tror han är minst lång eller? Du ska få ”de viktiga måtten” samt några som nyss lämnade politiken. Så vad är en ledare?

En partiledare eller partiordförande är ledare för ett politiskt parti. Titeln partiordförande kan även lägga större tonvikt på partiledarens funktion som ordförande i partiets styrelse. Beroende på land och parti är ledaren vald enligt olika förfaranden/system.

Topplistan över våra längsta partiledare, börjar bakifrån. Nio platser.

9.
Kortast av våra politiker är Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar. Endast 160 centimeter lång är hon som leder partiet sedan 2020. Bilden under.

partiledarenooshi

8.
Socialdemokraternas Magdalena Andersson 163 cm – hon är Sveriges första kvinnliga statsminister.

7.
Det har pratats en hel del om längd och hur kort Moderaternas partiledare Ulf Kristersson är då han ofta ses stå ett eller två trappsteg upp när han fotas med andra. Faktumet är att han Kristersson är 169 centimeter lång – ungefär 10 centimeter under den svenska medellängden för män. Foto överst 🙂

6.
Ena språkröret i Miljöpartiet är Märta Stenevi och hon är 170 centimeter lång och 22 cm kortare än sin kollega.


5.
Centerpartiets ledare Annie Lööf är 171 centimeter lång. Efter mer än 11 år som partiledare har Annie meddelat sin avgång.

4.
Ebba Busch, partiledare för Kristdemokraterna, anses av många vara Sveriges snyggaste partiledare och kanske kan det vara på grund av hennes längd. Busch är nämligen längst av de kvinnliga politikerna på 174 centimeter.

3.
Jimmie Åkesson är partiledare för Sverigedemokraterna och är 180 centimeter lång. Åkesson, född i maj 1979, är sedan 2005 partiordförande i Sd.

2.
Per Bolund innehar en längd av 192 centimeter – Miljöpartiets språkrör är näst längst av partiledarna.

partieldarejohanpehrson

1. Längst.
Johan Pehrson tillträdde som partiledare för Liberalerna efter att den tidigare ledaren Nyamko Sabuni avgick i april i år. Efter det kan partiet stoltsera med att de har en lång partiledare, faktum är att han är 197 centimeter lång. Passande som basketspelare? På fotot med Nyamko Sabuni.

Två som lämnat in:
Stefan Löfven är 175 cm. Nyamko Sabuni är 158 cm, kort men naggande god.

Info:
Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna bildar regering – med stöd av Sverigedemokraterna. Partierna ska nu samarbeta i sju projekt. Bland annat vad gäller sjukvård, migration och integration, skola och kriminalitet.

Källor:
hant.se
tidningensyre.se
socialdemokraterna.se
sv.wikipedia.org
expressen.se
centerpartiet.se

Blogginlägget nedskrivet 14/10 -22. Obs som objektiv så är åsikter andras (om inget nämns). Ibland kan ev. skrivfel uppstå pga. utländska sidor.

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.