Zenzationella Människor – Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08. 3360 inlägg. Våga lär mer!


Lämna en kommentar

Hem till gården, Emmerdale, är en populär serie, men vem är Cain…?

Jeff Hordley 2

Många ser denna serie, vanligen vardagar klockan 12-13 på TV4. Hem till gården och i detta persongalleri finns en speciell, som alltid är och har varit ”gangstern”. Cain Dingle. Ingen vet vem han är? 🙂

emmerdale2

Seriefakta kort:
Hem till gården, originaltitel Emmerdale (Emmerdale Farm till 1989), är en brittisk TV-serie som utspelar sig i och kring den fiktiva byn Beckindale i Yorkshire. Cain Dingle är den illegitima sonen till Zak Dingle och hans svärson, Faith samt dotter Debbies far, tillsammans med sönerna Kyle och Isaac. Cain är den lokala tuffingen och har plågat och slagit sig fram på sin väg genom livet under sin tid i Emmerdale. Från kidnappning till bränder, mord (?) – han har nog gjort allt.

jeff-hordley1

Cain har varit chef för Dingle-familjen sedan 2015. Mesta tiden är Cain skyddande för sin familj, men mestadels; sin halvsyster Chas och Belle Dingle, dottern Debbie Dingle, brorsonen Aaron Dingle och hans fru Moira Dingle. Är de inte ihop nu i serien? 🙂

Okej, denna Cain verkar vara sympatisk, sett you tube-klipp, han är gift privat med en i serien, här kommer lite fakta. Namnet är – Jeff Hordley (född Jeffrey Thomas Percy 7 mars 1970 i Crumpsall, Manchester) är en engelsk skådespelare mest känd för att spela Cain i ITVs långvariga tvålopera Emmerdale. 1,83 meter lång.

Hordley växte upp i Oldham, Lancashire, där han fortsatte med en BA (Hons) Theatre Arts (Acting) från Manchester Metropolitan University School of Theatre 1997. Oj. Jeff Hordley är känd för Hem till gården (1972), Emmerdale: The Dingles – För Richer for Poorer (2010) och Bottle Blonde and Beautiful (2002).

Jeff Hordley

Han är gift med Zoë Henry sedan 3 augusti 2003. De har två barn. Han träffade sin fru Zoë på dramaskolan 1994. Zoe Henry (född 3 september 1973) är en brittisk skådespelerska, som är känd för sina roller i tre av de största tvålopererna på brittisk tv; Coronation Street, EastEnders och Emmerdale. På bilder.

Zoe+Henry

Barnen? De har en dotter som heter Violet, född 2005, och en son som heter Stan, född i april 2008. De bor i Boston Spa i West Yorkshire.

Teater har Jeff också sysslat med, som pantomim-skurk, som han gjorde 2006-07 – på Churchill Theatre i Bromley, London. Han spelade senare Napoleon i George Orwell Classic Animal Farm i Leeds West Yorkshire Playhouse från 18 oktober – 8 november 2008. Senast rollen som Mick i Pinters 1960 års The Caretaker när han spelades 5-28 mars 2009.

National Television Awards 2012 - Arrivals - London

Jeffs sjukdom?
År 1996 diagnostiserades han med Crohns sjukdom, en obotlig och potentiellt livshotande sjukdom. Han har upplevt symtom sedan 20 år. Han har blivit inlagd tre gånger för sitt tillstånd. Han är för närvarande befriad från symptom som gör att han fungerar. Sjukdomen är en typ av inflammatorisk tarmsjukdom (IBD). Jeff, lär få leva med ”ryktet”, känd som gangster.

Källor:
emmerdale.fandom.com
sv.wikipedia.org
imdb.com
en.m.wikipedia.org