Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla. Sprid länken! Ett inlägg varje dag (minst) klockan 10. Nu 2230 st inlägg. CORONA KVAR – HÅLL DISTANS!

Om

Zenza-Janne – jag är nyfiken och gillar fakta, finna egna saker, frågor man undrar över. Obs som objektiv så är ÅSIKTER andras. Uppdaterar och söker källor. Alla kan fråga! 🙂 Berätta gärna för andra …

Jämfört med andra om fakta? Jag väljer alla omöjliga frågor och ämnen. Lägger gärna in länkar, hemsidor, musik, video eller annat. Väljer bort mycket som andra detaljerat rabblar upp. Principen minst 4 källor, som matchar varandra – ofta mer.

 

22 tankar om “Om

 1. Hej så intressant att läsa om lars Norberg. Mitt namn är Göran 66 år gammal. Fick reda på när jag var 60 år att jag var adopterad som babis och att min biologiske far var la RS Norberg. Har fått köpt några tavlor från loppis, Bukowskis, blocket m.m. Skulle så gärna vilja veta mer. Har mailat till vingas vänner massa konstgallerier men inga svar . Vore kul o höra om du vet mer. Vi var tydligen många sys kon vara v 4 helsyskon. Vet du mer så svara gärna. Hälsningar Göran

  Gillad av 1 person

  • Hejsan, intressant svar!
   Jag har en ögonläkare som jag tror är verksam ännu som kan ha haft Lars som patient eller någon som berättat om honom. Jag kan försöka se. Ett sätt, då min info var mycket svår få ex inte ett foto att uppbringa – är att söka genom arkiv, några finns så många kan söka gratis något själv.
   Återkommer när jag vet något 🙂
   Jannen

   Gilla

   • Jag klipper intressanta saker från källor jag anger. Kortare d tråkiga wiki ex har. Gratis!
    1000 inlägg om allt! Svenskan är överlag godkänd, jag kan svenska, tiden kan ge fel! Du kan jämföra med bloggar. Och du, skit i mitt!

    Gilla

   • Hej, jag läste om uttrycket Jösses Amalia, kan det möjligen härstamma från militärfarsen 65, 66 och jag? Dom säger nåt liknande där mot slutet av filmen, följt av namnet Amalia.

    Gilla

   • Inlägg om din fråga inom kommande typ 1 vecka 🙂 Mvh

    Gilla

 2. Läste ditt inslag om att det var bättre förr. Vet du hur gammalt det talesättet är? Vore intressant att få veta.

  Gillad av 1 person

 3. Trio Ritas medlem heter Inga Gentzel-Dahlgren – inget annat

  Med vänlig hälsning,

  En son

  Gillad av 1 person

 4. Hej ! Läste artikeln ”vad du inte visste…. om Agneta Fältskog . Den var intressant , men jag måste vara lite viktigpetter när det gäller uppgiften om att Agnetha är den enda av ABBA-medlemmarna som deltagit i Melodifestivalen efter Waterloo 1974 , som kompositör av ”Men natten är vår” 1981. Björn o Benny var ju med 1975 som kompositörer till” Bang en boomerang ” som framfördes av Svenne o Lotta. Med vänlig hälsning Tomas

  Gillad av 1 person

 5. Hej Jannen!
  Jag blev varm om hjärtat när jag läste din artikel om Hilda Borgström – en underbar skådespelerska. Som den ohjälpliga besserwisser jag är vill jag dock påpeka ett faktafel. Hilda uppfostrade visserligen Gertrud Albertina. Men flickan var inte hennes dotter, utan hennes systerdotter och fosterbarn. Hildas syster hette Hulda Albertina och var liksom Hilda ogift i hela sitt liv. Gertrud Albertina föddes alltså utom äktenskapet, och födelseboken anger ingen far. Hulda Albertina dog 1901 på Stockholms Allmänna Försörjningsinrättning. Enligt Rotemansarkivet flyttade Gertrud Albertina till Hilda kring nyåret 1905/1906.
  Med vänliga hälsningar,
  Eva Redvall

  Gillad av 1 person

 6. Bra artikel Resande, romer, tattare, vad är vad, historiskt…?, ett faktafel dock. Irländska resande är tillhör inte gruppen de är varken resande eller romer

  Gillad av 1 person

  • Inlägget, som nu innehåller ditt ”tillägg”, är inget fel i enligt källan. Det står att de tillhörde den, men sedan separerades. Det mesta handlar dock om nutid. / J.

   Gilla

  • Ser också ditt svar, ”Irländska resande är tillhör inte gruppen de är varken resande eller romer…” Om de är resande, men varken resande eller romer, vad är de då? 🙂 / J.

   Gilla

 7. Hei zenzajans,

  Bildet du bruker her: https://zenzafacta.wordpress.com/2017/05/13/nazisterna-silberbauer-och-dettmann-grep-anne-frank-och-ovriga-i-gomstallet-sedan/ er IKKE av Julius Dettmann men fra Hans-Joachim Marseille !!

  Gilla

 8. https://svenska.yle.fi/stromso Elin Skagersten på Strömsö, som ligger i närheten av Vasa… (Rasebors Strömsö är ngt annat, ligger väster om Helsingfors)

  Gillad av 1 person

 9. Underbara minnen.se gärna min sida http://www.Tages.nu med massor av historia och foton

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s