Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 3100 inlägg. Våga lär mer år 2023!

Bedragare och storspelare var Tore Ferdinand Pettersson bl.a, hur dog han…?

torf3

Travsporten har sin egen historia och naturligtvis så i alla sporter med spel och pengar sker saker. Brott och fusk finns, men idag är sporter mer bevakade och det som man förr fuskade med är svårare idag. Om denne Tore finns en hel del skrivet, men all tillgänglig info är ganska lika så därav kan jag gå rakt på sak. Frågan, begick han självmord eller blev han kanske mördad?

Funnen död?
Man fann honom död 2004, 63 år, och han har förekommit i polisutredningar sedan i början på 1970-talet. Han beskrevs som ”Solvallakungen”, han ägde flera av landets då framgångsrikaste trav- och galopphästar, bodde flott på Strandvägen, flyttade senare till lyxvilla på Torö utanför Nynäshamn. Han körde Rolls-Royce mellan trav och galoppbanorna och spelade för tiotusentals kronor varje vecka. Affärsmän ville satsa och det blev början till bedrägerier? För det sägs han lurade allihop.

toref

I mitten på 80-talet gick han i konkurs, flera privatpersoner och känt folk, anmälde honom för bedrägeri, men blev friad i Tingsrätten. En person begärde därefter Tore F i personlig konkurs, en skuld på en halv miljon kr, en skuld som förföljde Tore F ända fram till hans död.

Platsen för hans död?
Tore Ferdinand Pettersson hittades skjuten i tinningen med ett skott, liggandes i skogen utanför Knivsta, 17 november 2004. På platsen upptäckte man bl.a. förutom blod, en väska, en spegel och en pistol på marken bredvid kroppen. Polisen bekräftade att det fanns ett “brev” intill kroppen, som han själv eller någon annan skrivit, det fastställdes aldrig. Inte heller om det var mord eller självmord, trots obduktion. Han ska ha skrivit att någon ställt till det för honom – och att han inte haft tid att tacka Aschberg för hans hjälp och stöd. Mer om denna längre ned.

Tv-journalisten på TV3 Robert Aschberg var inblandad, kort?
Aschberg skulle mördas, om inte Solvallakungen betalade en stor skuld till en av sina värsta fiender. Aschberg var en av alla som obs. påstod sig ha lånat Tore F pengar och förlorat 19 miljoner kronor.

Ingen av Tores vänner och närstående trodde för en sekund att han skulle tagit livet av sig. En närstående träffade Tore kort före hans död – han skulle aldrig klara av att skjuta sig själv. Hur pressad han än var så hade han valt en annan utväg. Mer utförligt så läs på utmärkta travbloggen: http://www.hovtramp.se/blog_35_221.html

Ägd häst?
Jag har läst han ägde bl.a. Vibrante, en stjärna då. En segerstaplare hos Berndt Lindstedt och Håkan Wallner, 35 segrar på 64 starter blev det. Naturligtvis spelade Tore F 🙂

torefvibrante

Vibrante, svartbrun hingst, född 1971-05-06 (död 1997). Uppfödare: Molin Bengt, Malmö.
Segerprocent: 55 %. Platsprocent: 72 %. Intjänat: 468 195 kr.

Många var inblandade i lån, köp osv. men många drog tillbaka anmälningar. 1997 fick Tore F kontakt med en kriminalinspektör som han berättade fantastiska historier för. Om utpressning som inte höll vid granskning, vid närmare granskning, 1998 lades förundersökningen ned.

En Expressen-reporter frågade Tore F flera år tidigare – är du inte rädd att någon du är skyldig pengar ska bli riktigt förbannad och skjuta dig? Aschberg uppskattade Tore F:s sammanlagda skulder till ca 40 miljoner kronor, kanske mer. Om Aschberg framgår mest hans egna utsagor, var och en får bedöma dessa.

Bedömning om dödsfallet?
Folk som han lurat. Torpeder. Självmord för han insåg spelet var slut? Vem vet? Det sägs att han i slutet av 90-talet värvades till hemliga polisoperationer för att infiltrera det kriminella mc-gänget Hells Angels. En ointressant gåta? Olöslig utan mening? Tore Ferdinand Pettersson dog 2004.

Källor:
hovtramp.se
expressen.se
realtid.se
travsport.se
aftonbladet.se

Blogginlägget nedskrivet 4/7-22. Obs som objektiv så är åsikter andras (om inget nämns). Ibland kan ev. skrivfel uppstå pga. utländska sidor.

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.