Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 3100 inlägg. Våga lär mer år 2023!

Café Norrköping – nostalgisk fika, ett caféprogram i SVT med gäster och musikartister…

cafebn

En del av oss minns caféprogrammen som sändes från olika städer. En plats som sändes från var
Café Norrköping som naturligtvis kom från – Norrköping och var ett caféprogram i SVT med gäster och musikartister som sändes under perioden 12 september 1983-31 januari 1997 med Bengt Nordlund, Magnus Höjer, Ragnar Dahlberg och Viveca Ringmar som programledare och Leif-Erik Törnblom som producent.

Minnenas nostalgi och vi minns tre kända. En okänd 🙂

1.
Bengt Ragnar Nordlund, 1936-2013, var en svensk journalist, TV-producent och programledare. Bengt medverkande också i revyer, bland annat i en uppsättning av ”Annie get your gun” i Visby, där han spelade rollen som Buffalo Bill. Foto överst.

2.
Magnus Höjer, född i april 1947, är en svensk journalist som länge jobbade på Östnytt, ett program som han var med och startade 1980 och där han ibland syntes som programledare. Han förekom även som programledare i just Café Norrköping. 🙂

Höjer växte upp i Norrköping, började som tidningsjournalist och arbetade bland annat på Motala Tidning och Folkbladet Östgöten. Han har sysslat med musik, t.ex. som sångare i Norrköpingsbandet Scarlet Ribbon på 1960-talet och senare i ”världens enda manliga cittragrupp” Cittronilerna, även Ragnar nedan.

cafeMagnus Höjer

2006 fick Höjer NT:s kulturpris och han har, ensam eller tillsammans med andra, skrivit nio böcker med lokalprägel, t.ex. Berömda från Norrköping. Han belönades även med utmärkelsen Norrköpingsrummets vän 2015 för sina böcker och filmer om Norrköping

3.

caferd

Per Ragnar Dahlberg, född i februari 1943 i Stockholm, bor i Gryt – är en svensk TV-producent och programledare vid Sveriges Television i Norrköping. Dahlberg ledde också Dahlbergs Café i Gamla Linköping till slutet av augusti 2010 och spelade cittra i gruppen Cittronilerna. Det du!

Ragnar har fyra barn, varav två döttrar tillsammans med Ulla-Carin Lindquist, avled 2004, som han var gift med på 1980-talet. Idag bor Dahlberg tillsammans med sin maka i Gryt i Valdemarsviks kommun. Poppis av kvinnorna 🙂

4.

cafevr

Viveca Ringmar, född i september 1957 i Flen, är en svensk journalist och programledare.
Ringmar har också sysslat med amatörteater, åren 1983–1984 vid Arbisteatern i Norrköping
Från 2007 har hon medverkat som nyhetspresentatör i Sveriges Radios Dagens eko.

Andra caféprogram?
Kafé 18, Café Luleå, Solsta Café, Café Sundsvall och ex. Café Örebro. Vilka minns du?

Källor:
unionpedia.org
wikiwand.com
sv.wikipedia.org
sv,wikideck.com
merinfo.se

Blogginlägget nedskrivet 18/10 -22. Obs som objektiv så är åsikter andras (om inget nämns). Ibland kan ev. skrivfel uppstå pga. utländska sidor.

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.