Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 2925 inlägg. Carpe diem.

Vem dödade Elizabeth Short, känd postumt som Den svarta dahlian? Del 2-2

Lämna en kommentar

Elizabeth Short3

”Svarta Dahlian” hittades lemlästad och mördad i Los Angeles 1947. Hur gick jakten och fann man mördaren? Läs…

Post från mördaren?
Ungefär en vecka efter att hennes lik hittades skickade någon som påstod sig vara hennes mördare hennes födelsebevis, foton, visitkort och adressbok till en lokal tidning. Kort därefter kom en mängd brev från den misstänkte mördaren. Men alla föremål han skickade torkades rena med bensin – så myndigheterna kunde inte ta ett enda fingeravtryck.

Elizabeth Shortbrev

14 mars hittades ett uppenbart självmordsbrev klottrat med blyerts på en bit papper instoppat i en sko i en hög med herrkläder vid havets kant vid foten av Breeze Ave., Venedig.

På lappen stod det: ”Till den det kan beröra: jag har väntat på att polisen ska fånga mig för mordet på Black Dahlia, men de har inte gjort det. Jag är för mycket feg för att ge mig, så detta är den bästa vägen ut för mig. Jag kunde inte hjälpa detta. Förlåt, Mary.” Högen med kläder sågs först av en strandvaktmästare, som rapporterade upptäckten till John Dillon, livräddarekapten.

Polisarbete:
Under den inledande utredningen hörde polisen mer än 60 erkännanden om mordet. Sedan dess har det varit över 500. George Hill Hodel Jr. var en misstänkt; liksom de andra åtalades han aldrig formellt för brottet. Han kom till större uppmärksamhet som misstänkt efter sin död när han anklagades av sin son, Los Angeles morddetektiv Steve Hodel, för att ha dödat Short och begått flera ytterligare mord.

elisabethshortlit

Före Dahlia-fallet var han också misstänkt för att ha mördat sin sekreterare Ruth Spaulding, men åtalades inte (död av överdos?), och anklagades för att ha våldtagit sin egen dotter, Tamar, men frikändes. Han flydde landet flera gånger och tillbringade mesta delen av 1950 till 1990 i Filippinerna. Dessutom har Steve Hodel anklagat sin far, George Hodel, som Shorts mördare, och påtalat sin fars utbildning som kirurg som indicium.

2003 avslöjades det i anteckningar från 1949 års stora juryrapport att utredare hade avlyssnat Hodels hem och fått ett inspelat samtal av honom med en oidentifierad besökare där han sa:
”Antag att jag dödade den svarta dahlian. De kan inte inte bevisa det nu. De kan inte prata med min sekreterare eftersom hon är död. De trodde att det var något skumt. Hur som helst, nu kan de ha kommit på det. Dödade henne? Jag kanske dödade min sekreterare.”

Samma år hittade Steve Hodel flera bilder på offret bland papper som lämnats av hans bortgångne far George.

elisabethtamar

Sagt av dottern Tamar ovan, som deltagit själv i sexfester. Hon berättade hur hon hade blivit angripen av sin far sedan 11 års ålder. Och att hon hade blivit gravid efter att ha haft sex med sin pappa, en annan man och en kvinna. Hennes pappa, sa hon, ordnade en abort åt henne strax innan hon rymde.

Bakåt i historien om George H:
Under de efterföljande åren han flytt hemmet byggde George Hodel upp ett professionellt och personligt liv utomlands. Han flyttade först till Hawaii, innan det blev en stat, och tjänstgjorde som personalpsykiater och chef för den psykiatriska kliniken vid Oahu Prison och föreläsare.

elisabethgeorgehodel

År 1952 gifte han sig med en filippinsk överklasskvinna, Hortensia Laguda, sin fjärde fru, med band till den filippinska regeringen och som han skulle få fyra barn med. George Hodel skulle senare flytta till Filippinerna.

Han skulle återvända till Los Angeles endast periodvis och vanligtvis utan förvarning. Steve Hodel minns de överraskande besöken som kliniska.

Elizabeth Shortdeadplace Plats där Short fanns mördad.

Otroligt – George Hodel var inte bara kirurg utan det visade sig att han hade haft en affär med offret. Efter att polisen först förhörde honom om hans förhållande flydde han landet som nämnts, övergav sin familj och var sällan i hemlandet.

George Hill Hodel Jr. (10 oktober 1907 – 16 maj 1999) var en amerikansk läkare, dog efter att ha lidit av kongestiv hjärtsvikt, vid en ålder av 91 år och han dömdes aldrig för mordet. På 1930-talet var han lagligt gift med Dorothy Anthony, en fotomodell från San Francisco; de fick dottern Tamar (ovan). Tamar Hodel, född: 24 mars 1935 – död: 3 oktober 2015, Hawaii, USA.

Hodel återvände till USA 1990. Han gifte sig (lagligt) för fjärde gången, med en kvinna som heter June, i San Francisco, där han stannade för resten av sitt liv. Alla giftermålen: Emilia (gift 1928–1930-talet)
Dorothy Anthony (g. 1930-1940)
Dorothy Harvey (g. 1940–ca 1950)
Hortensia Laguda (g. 1950–ca 1960-tal) och June Hodel, (gift med 1990).

Steven Hodel tror att hans far faktiskt var en seriemördare som mördade minst ett dussin kvinnor, inklusive Svarta Dahlian. Jag tror det. Gör du?

Källor:
instagram.com
en.wikipedia.org
fbi.gov
imdb.com
expressen.se
southpasadenan.com
cosmopolitan.com
historyvshollywood.com

Blogginlägget nedskrivet 14/7-22. Obs som objektiv så är åsikter andras (om inget nämns). Ibland kan ev. skrivfel uppstå pga. utländska sidor.

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s