Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 3100 inlägg. Våga lär mer år 2023!

Duktiga Anna Hertzman är sångerskan med musik som är rak och som säger mycket…

Anna Hertzman1

Cool tjej, kvinna med barn som är intressant höra och läsa om. ”Gått sin väg”? Anna Maj-Britt Hertzman, född i augusti 1987 i Trelleborg och uppväxt i Skurup, Skåne, 34 år, är en svensk sångerska och låtskrivare. Hertzman var en av de tävlande i TV4:s program Talang 2011.

2007?
Detta år spelade Hertzman in låten ”Om du tror” som, trots att den aldrig gavs ut på singel, snabbt började spelas på skånska lokalradiostationer. Anledningen till populariteten i just Skåne kan tänkas vara att Hertzman sjunger merparten av sina texter på skånska.

annahertzman2

Sagt av Anna:
”Jag använder min ångest i mina låtar, alla människor har ångest men ångest är inget farligt.”

I juli 2008 släppte musikgruppen Perikles sitt album Varning för hunden där Anna Hertzman medverkar i duetten Finns det nån annan nu? Den 14 december 2009 släpptes sedan Hertzmans eget debutalbum Va fan.

Smuk Dejlig & Sweet – Anna Hertzman
https://www.youtube.com/watch?v=t9VwwyE2ANE&t=188s
egen text och musik

Spelat på?
Hertzman har bland annat spelat på scener som Malmöfestivalen, Palladium i Malmö, Sommarrock i Svedala,Söderslätts Countryfestival, Mosebacke, Visfestivalen i Västervik, Visfestivalen i Lund samt Skånefestivalen.

Album nr 2:
Hon släppte sitt andra album Född långt ut i maj 2012. Anna Hertzman var delaktig som låtskrivare i SVT:s barnprogram Minimello 2013 då hon skrev text till låten ”Farmor” och ”Chica Chica”. Under 2014 var Hertzman en av artisterna i Visturnén 2014. Andra artister med i turnén är Jack Vreeswijk, Py Bäckman, Janne Bark och Ola Magnell.


I november 2014 släppte Anna Hertzman sitt tredje fullängdsalbum Bromsklossar i det egna skivbolaget Smör Skivbolag & Förlag. 2016 medverkade Anna Hertzman i ännu en duett med bandet Perikles. Duetten har namnet Jag kan inte andas utan dig. I maj 2017 släpptes singeln Jag missade henne.

Annas egna ord förkortat:
”Jag är Anna Hertzman, född 1987 i Östra Grevie i Skåne och flyttade vid tre års ålder till Skurup där jag är uppväxt. Jag släppte 2006 låten ”Om du tror”. Vi släppte under 2011 singlarna ”Palla”, ”Om jag vore du”, ”Dum dum dum”, ”Alla män” och ”Din röv”.

Din Röv – Anna Hertzman
https://www.youtube.com/watch?v=VzcIVlNEo-Q

Jag är utbildad inom radioproduktion, har arbetat som kock och drivit egen krog. Det är det kreativa i livet som triggar mig! Jag startade hösten 2012 mitt egna skivbolag och förlag ”Smör Skivbolag & Förlag”. Jag kommer tillsvidare släppa all min egen musik via detta bolag. Jag har spelat på många scener.

Anna Hertzman3

Jag driver och äger också verksamheten Hjärta Hertzman (www.hjartahertzman.se) där jag designar tyger och via min webbutik säljer tyger per meter samt plagg med mera. Vem är jag som person undrar du kanske?

Jag är varm, stark, kall, svag, tuff, mjuk, kreativ, egensinnig, välkomnande, isolerande, utåtriktad, introvert. Ja, jag är helt omöjlig att förstå och det har jag idag accepterat. Genom min musik bjuder jag på delar av mig hela tiden och jag är glad för att du lyssnar på min musik. Allt är skapat av mig och därför tycker jag du ska visa mig och min musik respekt.
/ Anna”

Hemsida 

Anna Hertzman11

Anna Maj-Britt Hertzman är gift och bor i Genarp med sin man, Oscar Lagerberg, född 1981, tre barn.


Född långt ut – Anna Hertzman
https://www.youtube.com/watch?v=qLSjV3KnDhM

Källor:
youtube.com
annahertzman.se
sv.wikipedia.org
ratsit.se

Blogginlägget nedskrivet 5/7-22. Obs som objektiv så är åsikter andras (om inget nämns). Ibland kan ev. skrivfel uppstå pga. utländska sidor.

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.