Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 3100 inlägg. Våga lär mer år 2023!

Al Capone var en storgangster, men vem var hans fru Mae…? Del 2-2

alcapone face

Del ett slutade med att Al kom hem från fängelset till sin Mae. Al Capone skickades till fängelse 1932 för skatteflykt. I hemmet var Mae Als speciella ”hemtjänst”, efter hans frigivning från fängelset.

Hemmet i Chicago?
Als utpressningsverksamhet hade givit bra inkomster för familjen. Någonstans under åren mellan 1920 – 1921 köpte han ett hem i Chicago som inhyste Mae och Sonny, samt medlemmar av familjen Capone. Mae och Sonny gjorde inte flytten från Brooklyn till Chicago för att bli sambor med Al förrän 1923. Han köpte också ett andra hem för sin familj i Palm Isle, Florida.

Mae hade friheten att dekorera hemmet på ett överdådigt sätt. Familjen ägde flera bilar: ett par Lincoln och en specialdesignad cabriolet (liknande en Cadillac) som Mae själv körde. De levde bekvämt och hade tillräckligt med pengar för att betala alla räkningar. När det gjordes inbrott i Capones Palm Island hem stals Maes smycken till ett värde av uppskattningsvis 400 miljoner kronor i dagens värde.


Död?
Mae var en ganska stark kvinna innan hon skyddade sin familj. När Al blev sjuk gjorde hon sitt bästa för att få honom att må bra. Men det kunde hon tyvärr inte. Eftersom Al dog redan 25 januari 1947, var hon van vid att förbli ledsen och störd av allt runt omkring henne. Senare berättade hennes barnbarn för media att Mae Capones dödsorsak var Als död. Hon var 89 år den 16 april 1986, då man fann henne död i sitt hus. Hennes barnbarn var på väg att besöka henne, men när de kom till Maes hus hittade de henne död. Mae dog av syfilis.

al-capone-family Mae med sonen

Han dog 1947 i deras hem i Miami. Han begravdes på en katolsk kyrkogård i Hillside, Illinois. Mae var förtvivlad efter hans död och höll sig utanför det offentliga rampljuset därefter som man förstår.


Alkoholförbudet?
Bevis tyder på att Mae var orolig över effekten den kunde haft på hennes son. Det rapporteras att hon aktivt avskräckt sin son Albert från att följa i sin fars fotspår

Als tid efter fängelset?
Han släpptes 1939, efter sju år tillbaka i Maes vård i deras hem i Miami – vid det här laget hade Als syfilis spridit sig till hans hjärna, vilket gjorde att han hade en 12-årings förmåga. Al återvände inte till sina maffiaaffärer, och Mae tog hand om sin man och skyddade honom från folk tills han gick bort av en stroke 1947. Enligt Miami Herald sålde Mae deras herrgård strax efter hans död och flyttade därifrån.


Mae förberedde?
Enligt New York Post dog Mae men hade innan tänkt på att göra sitt bästa för att skydda och försvara sin familj från deras långvariga dåliga rykte. New York Post rapporterade också att Mae brände sina dagböcker och kärleksbreven som Al skickade till henne från fängelset så att ingen kunde läsa dem efter hennes död. al capone mae

Mae var mäktig, men ett offer för den tid hon levde i – i skuggan av en ökänd man – men det verkar som om hon var den som höll ihop en hel del av familjen.

Vad hände med sonen Sonny (Albert) Capone?
Från en tidig ålder kämpade Albert Francis ”Sonny” Capone under tyngden av sin fars efternamn. Så han bestämde sig för att ändra det – och sedan försvann han till Kalifornien.

Han bytte namn till Albert Francis Brown.

Han gick på den prestigefyllda St. Patrick School i Miami Beach, Florida, där han blev vän med en ung Desi Arnaz – mer känd för världen som medskaparen av I Love Lucy och Desilu Productions. Som dock lurade Sonny på muntliga avtal.

Senare rapporter hävdar att han arbetade som skrivarlärling.

Han blev däckdistributör, sedan restaurangägare, och hade några olika karriärer under sin livstid.

Det har hävdats att han gifte sig med Diane Ruth Casey 1941 och hade fyra döttrar med henne: Veronica, Teresa, Barbara och Patricia Capone-Brown.

Sonny skilde sig 1964 och gifte om sig två gånger. En av dessa kvinnor hette Amerika ”Amie” Francis. Han efterlevs av många barn, barnbarn och barnbarnsbarn och ingen gick brottets väg som Al.

alcapalbert-francis

Den 8 juli 2004 dog Albert Francis Capone i den lilla Kalifornien staden Auburn Lake Trails. Hans fru, ”Amie” Francis, berättade för en reporter att Albert Francis Capone var mycket mer än hans efternamn.

Brott?
Den 7 augusti 1965 greps Albert Francis Capone av polisen för ett ringa brott. En butikstjänsteman fick honom när han hade två flaskor aspirin och några batterier i fickan. När han kom inför en domare fick han två års villkorlig dom – men han ryckte på axlarna från sitt brott genom att säga att ”alla har litet stöld i sig.” Och han påstås ha hotat Ted Kennedys liv 1968 under ett telefonsamtal som någon rapporterade till FBI.

I populärkulturen:
Josh Humphrey skrev en dikt med titeln ”En dikt om Al Capones fru”. Dikten är skriven från Maes synvinkel. Det fångar både hjärtesorgen och känslorna av hängivenhet hon kan ha upplevt.
Mae porträtterades av Marcella Lentz-Pope på Boardwalk Empire och Linda Cardellini i den biografiska filmen Capone 2020.

al-capone-family1

En otrolig familj, våld och mord uteslutna. En stark kvinna bakom Al Capone…

Källor:
en.wikipedia.org
refinery29.com
wealthycelebrity.com.
thescottishsun.co.uk
thesun.com
allthatsinteresting.com

Blogginlägget nedskrivet 11/7-22. Obs som objektiv så är åsikter andras (om inget nämns). Ibland kan ev. skrivfel uppstå pga. utländska sidor.

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.