Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 3100 inlägg. Våga lär mer år 2023!

Jazzsångerskan med personlig röst och härlig framtoning, Chantal…

chantal chamberland

Det sägs att varje musikgenre kännetecknas av en unik stil och specifik instrumentering. För den fransk, kanadensiska jazzsångaren och gitarristen Chantal Chamberland är hennes sinnliga, rökiga röst hennes varumärkesinstrument. Man fastnar direkt. Det var inte så länge sedan som Chantal var känd för att sjunga folkrock som en del av den akustiska duon Open Mind.

När Open Minds splittrades gjorde hon ett par rockalbum och bestämde sig sedan för att hon började bli lite för gammal för att rocka. Hon tog två år ledigt (1998-2000) och bestämde sig sedan för att testa samtida jazz.


Vem är hon?

chantal chamberland2

Chantal Chamberland är född 1 december 1965 i Quebec, växte upp där med – och är jazzsångerska, spelade bl.a. in sitt album Dripping Indigo and Serendipity Street från 2004. Hon växte upp med sin mormor, så det spelades alltid jazz i huset; mestadels sångare, som Sarah Vaughan, Lena Horne, Shirley Horn och Ella Fitzgerald.

”Chamberland är en av de sällsynta samtida musikskaparna som lätt kan mäta sig med de stora. Det här är bara för bra för att inte gnälla över!.”
– Lee Oberg –

I musiken går Chamberland från tyst och intim till kvav, sensuell och själfull med sömlös lätthet. Resultatet är en frestelse som du gärna och oundvikligen kommer att ge efter för.

La Mer – Chantal Chamberland
https://www.youtube.com/watch?v=SD1jwplDvJ0

chantal chamberland1

Från flera framträdanden på Montreal International Jazz Festival till headline-konserter från Hong Kong till Cartagena, Chantals framgångar internationellt är inte bara ett bevis på hennes personliga utveckling utan befäster hennes roll som en av de bästa kvinnliga tolkarna av jazz idag.

Smoke Gets In Your Eyes · Chantal Chamberland
https://www.youtube.com/watch?v=4CvB7Au2wHM

Som flera artister är hon aktiv men på grund av coronan kan man läsa på hennes hemsida: ”Chantal kommer inte att turnera. Var snälla och sköt om er!”

Källor:
chantalc.com
youtube.com
sc.m.wikipedia.org
peopill.com
thestar.com


Om covid-19, tänk på alla: Handhygien, håll avstånd – vaccinets hållbarhet i tid ännu ej känd. Blogginlägget nedskrivet 2/2-22. Obs som objektiv så är åsikter andras (om inget nämns). Ibland kan ev. skrivfel uppstå pga. utländska sidor.

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.