Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 2925 inlägg. Carpe diem.

Musikern Andreas Mattson ser du i Så mycket bättre i TV4, vem är han…?

matts

Han kom plötsligt in i våra vardagsrum och vi var några som undrade vem Andreas var. Så därför lite fakta: Per Andreas Mattsson, född i april 1967 i Piteå, är en svensk musiker, låtskrivare och kompositör.

Vilka har han spelat med?
Andreas var under 1990-talet med i indiebandet Popsicle, som var en av de centrala grupperna under den så kallade swindie-eran. Han utgjorde senare ena halvan av bandet Sweet Chariots samt bildade 2003 det internationella bandet Vanessa & The O’s ihop med bland andra James Iha från Smashing Pumpkins. Andreas Mattsson har släppt tre soloalbum, 2006 kom det första vid namn The Lawlessness of the Ruling Classes.

mattsson

Jobbat med och för?
Andreas har under åren skrivit många hitlåtar för andra artister, bland andra Carola, Lisa Nilsson, Sofia Karlsson och ex. Peter Jöback. Han är också verksam som producent och har ofta samarbetat med Niclas  Frisk och tillsammans har de bland annat skrivit musiken till TV-serien Våra vänners liv. 2012 skrev han musiken till Jonas Gardells serie Torka aldrig tårar utan handskar. Så nu vet vi allt…? Nja, nästan.

mattson

Album?
Mattsson släppte 2011 sitt andra soloalbum Kick Death’s Ass – 2016 släppte han sitt tredje album.


Ensamvarg eller förhållande? Familj?
Andreas är sambo med programledaren Anna Charlotta Gunnarson, född 1969 i Lidköping, och hon är en svensk frilansjournalist, författare, musiker och dramatiker. Och de har två barn – Sonny Erik Allan Mattsson cirka 18 år och dottern Sylvia Mattsson som är 15 år.

mattsmnfru

Not Forever – Popsicle
https://www.youtube.com/watch?v=hWaY90qmWTI

Jobb i nutid?
Popsicle har också gjort några enstaka återföreningsspelningar. Den största på sistone var en spelning på Gröna Lund 2018.
”Gröna Lund frågade om vi ville spela. Och så kände vi efter och ja, det kan vi väl faktiskt göra. Så då gjorde vi det. Sedan dess har vi spelat lite då och då när någon har bett oss”, berättar Mattsson som samtidigt förklarat att det inte känns troligt med någon nyskriven musik med Popsicle.

Som han ser det så har han jobb med musiken och efter 22 år, gjorde han comeback i rampljuset i ”Så mycket bättre”.
”Jag gör ju det här mest för att få träffa de här människorna. Karriärboost har jag inte tänkt på.”

Källor:
sv.wikipedia.org
youtube.com
nyheter24.se
expressen.se
ratsit.se
hant.se


Om covid-19, inga restriktioner för närvarande – och vaccinets hållbarhet i tid ännu ej känd. Blogginlägget nedskrivet 23/11-21. Obs som objektiv så är åsikter andras (om inget nämns).

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.