Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 3000 inlägg. Våga lär mer år 2023!

Fram-King-Fulda var en mikrobil, svensk-tysk som senast tillverkades 1962…

Fram-King-Fulda59

Bilar förr var annorlunda, billigt viktigare än säkert, de kunde se väldigt olika ut jämfört med idag, men fascinerande historiskt. Så – Fram-King-Fulda var en svensktillverkad trehjulig mikrobil, som tillverkades av Fram-King-bolagen i Helsingborg. Tillverkningen gjordes på licens från tyska Fuldamobil.

En liten tvåtaktssnurra från Sachs på 10 hästar och 191 kubik sitter under skalet, och det är faktiskt samma motor som används i Messerschmitt KR 200. Max 80 km/h. Vikt: 310 kg. Glasfiberkaross. Bränsleförbrukning: 0,25 l/min. Totalt tillverkades 411 bilar mellan åren 1957 och 1962.

Utrustad med…?
Det var samma motor som användes i mikrobilen Messerschmitt som jag nämnde, fast med lägre utväxling. De första plastkarosserna gjordes på ön Ven i Skåne. Efter att den fabriken eldhärjats flyttades tillverkningen till Roskilde i Danmark.

Ramen svetsades på Fram-Kings fabrik i Uppsala. Som mikrobil betraktad var det en – förhållandevis stor bil, och fartresurserna blev därför blygsamma. De senare åren såldes den under namnet King. Detta därför att förkortningen för Fram-King-Fulda blev FKF, något som SKF hotat att stämma dem för på grund av likheten.

Fram-King-Fulda


Annorlunda funktion?
En kul grej med den lilla minibilen är att den går lika snabbt framåt som bakåt. För bilen hade ingen backväxel. För att vända drivningen och backa fanns en backfunktion vid start av motorn. Genom att trycka in tändningsnyckeln och vrida så aktiverades dynastarten, en kombinerad generator och startmotor, i motsatt riktning för bakåtkörning. Extra brytarspetsar för rätt tändläge vid motrotation, gjorde att motorn kunde köras med samtliga växlar.

Få ex, vad kan värdet vara?
Svår fråga, påverkar gör mycket som – skick, körsträcka, antal originaldelar och om fordonet är registrerat eller inte – avgör värdet. Läste om en bil som var en del fixad med som ram, lack och klädsel, men något kvar med motorn. Försäljaren ville ha 50 000 kronor och den är såld.

Fram-King-Fulda22

Lite historik?
Efter andra världskriget var behovet av billiga bilar stort. Tysken Norbert Stevenson konstruerade i slutat av 1940-talet en liten enkel trehjulig bil, som han kallade Fulda efter orten där den byggdes.

De första bilarna som kom till Sverige 1954-1955, var licensbyggda av Nordwesdeutcher Fahrseugbau, NWF, och importerades av Sica-Import. NWF gick i konkurs 1955. 1957 började den svenska motorcykeltillverkaren Fram King i Helsingborg att bygga Fuldamobil på licens.

I vårt land anses allmänt att de flesta Mc-bilarna av något åldrade herrar med ett MC-körkort som de tagit under mellankrigstiden. Rolig se på.

Källor:
sv.wikipedia.org
blocket.se
feber.se
classicmotor.se
metric-conversions.org
lanemotormuseum.org
mcbilklubben.se
bjorns-story.se


CORONA:
Tänk på alla: Handhygien, håll avstånd, hosta i armvecken och var fortfarande – försiktig.
Blogginlägget nedskrivet 28/10-20
Obs som objektiv så är ÅSIKTER andras (om inget annat nämns).
Ev skrivfel kan ske, källor från ex. utland kan skapa det, men ändrar snarast 🙂

 

 

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.