Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 3100 inlägg. Våga lär mer år 2023!

Dr Phil, TV-psykolog, vem är du och vad är sant av anklagelser…? Del 2-2

drphwife

Dr Phil beskrev jag mycket i del 1 om, hans bakgrund och mannen bakom TV-serien. Rikedom – TV-programmet ”Dr. Phil” och med bästsäljande böcker har Phil McGraw blivit en av världens bäst betalda tv-personligheter, god för 4,2 miljarder kronor. Ja, ni läste rätt. Men Dr Phils framgångssaga har kantats av skandaler, anklagelser om sexuella övergrepp och uppgifter om hur hans gäster har utnyttjats för att göra bra TV.


Mer om Phil?
Det har kommit fram att han praktiserat utan licens, och att han dömts till övervakning och etisk vidarebildning efter att ha inlett en oanständig relation med en patient. Forna anställda har dessutom stämt honom för frihetsberövande, verbal misshandel och emotionell distress. Och – under sitt första äktenskap med skolkärleken Debbie Higgins, som gick bort i cancer 2014, var Dr. Phil tydligen inte den mönstermake hans nya fru Robin påstår att han är. Under det tre år långa äktenskapet ska Dr. Phil ha varit kontrollerande och konstant otrogen.

Även Debbies dotter Marci McCall, ca 41 år, minns sin mammas skräckberättelser:
”Mamma berättade att han inte bara var otrogen i hemmet. Han hade en madrass på sitt kontor och tillät henne aldrig att komma in dit. Han är ett riktigt svin. Jag har hört att han förnekar allt det här, men det är anledningen till att de skildes. Han tillät henne inte ens ha några vänner…” Enligt pressen. Phil ska ha praktiserat olagligt utan licens när han besökte Britney Spears. Phil har aldrig fått tillstånd att praktisera i Kalifornien, och hans Texas-licens gick ut 2006. Han har en doktorsexamen i klinisk psykologi men slutade förnya sin licens för att utöva psykologisk terapi detta året.

Det är inte bara Dr Phils beteende med kvinnor som har diskuterats och kritiserats. Han som har byggt ett stort affärsimperium kring sitt namn, valde att skära ner på sina anställdas löner så – då höjdes det på ögonbrynen. Precis kring jul förra året fick de anställda veta att de får mindre lön. Nedskurna löner är inte den enda konflikten,

2016 misstänkte han att någon anställd hade läckt känslig information till medierna så ska han enligt uppgifter låst in sig i ett rum, vaktat av säkerhetspersonal, med 300 stycken anställda. Där ska han berättat om sina misstänksamma anklagelser. Enligt stämningsansökan ska McGraw ha hotat de anställa genom att säga ”om ni jävlas med mig, jävlas jag med er.”

Frun Robin stöttar sin make öppet och ofta, både i tidningar och på sociala medier. Men hon har avslöjat att parets förhållande började med en lögn från Dr Phils håll – allt för att han ville dölja sina mörka familjehemligheter.
”Han berättade inte för mig att hans pappa var alkoholist, men han sa: ”Jag tror faktiskt att jag är allergisk mot alkohol”.

Bakgrunden?
Både Phil och Robin McGraw har vuxit upp med alkoholiserade föräldrar – i Robins fall var det mamman, och i Phils fall pappan som hade problem. Nu är de öppna med sina svåra förflutna.

drphRobin-McGraw

Robin McGraw, författare – född 28 december 1953 (ålder 66 år), Los Angeles, Kalifornien, USA. Utbildning: Duncan High School, Emerson Elementary School. Syskon: Cindi Broaddus, Roger Jameson, Jamie Jameson, Karin Jameson. Är 168 cm, väger 54 kg (2018).

Som grundare startade kändisfrun en skönhetsserie ”Robin McGraw Revelation’s Luxury Skincare Collection” 2016. Affärskvinnan fungerar också som styrelseledamot i ”Dr. Phil Foundation”.

Robin McGraw driver också välgörenhetsprojekt för att hjälpa offer för sexuella övergrepp. Hon har också medgett hon hade gjort ett kosmetiskt ingrepp för några år tillbaka, bara inte en ansiktslyftning. Som det visar sig fick McGraw en ögonbrynstransplantation, och det förändrade helt hennes utseende. Hon fick rätta proportioner i ansiktet, som hon uttryckt det.

Tragik för Robin:
Cindi Broaddus var hennes syster, som år 2001 överlevde en slumpmässig våldshandling när någon kastade en burk svavelsyra från en korsning, en oprovocerad attack. Hon skrev en bok om händelsen och gästade även Dr Phil, svågerns talkshow.

Hon berättade då att hon kom körande i sin bil när en okänd person plötsligt slängde syra från en viadukt.
”Det brände mitt ansikte, mina läppar, käkar, min kind, mina armar. Jag andades in det. Det brände också insidan av munnen, min tunga och hals. Jag minns att jag höll händerna för ansiktet och trodde att jag blödde, och förstod att det var hud som jag höll i min hand”. Familjen trodde att hon skulle dö, men bara sex veckor senare var hon tillbaka på jobbet. Hon genomgick totalt tolv operationer efter attacken.
”Från den stunden bestämde jag att det var upp till mig och att jag skulle leva.”

Hon gick bort i februari 2018, hade då tre barn och fem barnbarn. Hon blev 68 år, 17 år efter olyckan.

Läst 11 januari – 2020.
”Dr Phil säljer en av sina fastigheter. På utsidan ser huset ut som vilket hus som helst, men på insidan är det allt annat än bara vitt och fräscht. Bakom ett par slingriga grindar i Beverly Hills ligger huset med den udda inredningen som är på nästan 600 kvadratmeter – fördelade på två våningar. Där finns fem sovrum och sex badrum, ett biorum med rosa detaljer, ett ljusblått spelrum med ett blått biljardbord med lejonfötter – en vinkyl och en öppen spis.

drphilboende

Vid den annorlunda trappan upp till andra våningen ligger en stenklädd bar – ovanför den hänger en enorm ljuskrona. På utsidan ligger en lummig trädgård med figurklippta träd, pool och en bubbelpool. Där finns ett par uteplatser med öppna spisar, och en av dem har ett utekök om man är sugen på att laga mat när man sitter ute. Vill man ha ett hus som inte är färglöst och som sticker ut, är det bara att slå till. Priset för den här fastigheten är drygt 55 miljoner kronor.”

Ja, har man pengar så? 🙂 Huset ägs av Phil – men det ska vara hans son Jordan McGraw som är musiker, som bor i det. Vem som ligger bakom husets inredning är oklart.

Phil får försvara sig:
”Det kommer alltid finnas någon som har problem med vad du gör, oavsett vad du gör. Du kan sitta där och läsa telefonboken, du kan titta in i kameran och hamna i koma, du kan säga a, b eller c. Det kommer alltid finnas någon som har problem med vad du gör, säger Dr Phil.”

Ja, mycket anklagelser och om programmet kan man tycka mycket. ”Ofta är gästerna riktigt ”svåra fall”, han har övervakat dem från de tog kontakt – med kameror och ljud”. Han kollar upp allting om dem, inget heligt inför all publik – och de höga stolarna till den långa Dr Phils gäster (och han själv) skapar psykologiskt en ”förminskande” känsla vilket han är medveten om. Miljardär på en ”dokusåpa” är bra. Är du övertygad eller – tror du han är helt seriös. Allt medan pengarna rullar in…

drhil

Hans ”gäster” litar på hans rykte, så de vill verkligen ha hans åsikter och känner att han kan hjälpa dem. De behöver specialbehandling och har inte råd med det. De vet att om de dyker upp i showen kommer de att få resurser och möjligheter som de aldrig skulle kunna få annars…

CORONA:
Tänk på alla – det konkreta enkla: Handhygien, håll avstånd, hosta i armvecken och var fortfarande – försiktig.

Källor:
expressen.se
sv.wikipedia.org
aftonbladet.se
gp.se
today.com
hant.se
tmz.com
en.wikipedia.com
imdb.com
people.com

Blogginlägget nedskrivet 19/9-20

Obs som objektiv så är ÅSIKTER andras (om inget annat nämns).

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.