Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 3100 inlägg. Våga lär mer år 2023!

Dr Phil, TV-psykolog, vem är du och vad är sant av anklagelser…? Del 1-2

drphfamiljen

En del av oss ser repriser på mannen som vet allt om psykologi i våra liv, Dr Phil. Ofta har programmen några år på nacken, och publiken i stort ”handplockas på gatan” eller – på nätet där alla kan få biljetter. Gratis lyckas han få mängder av folk som vänligt skrattar och applåderar vid rätt tillfällen. Dessutom har han ”stadiga organisationer” som ställer upp och hjälper utsatta – och flera av dem sitter i varandras styrelser.

Hans fru, som ändå är väldigt självständig, med egna projekt – sitter snällt i publiken och håller handen på väg ut. Ja, så ser många denna man på TV:n som är väldigt populär, speciellt i USA – säljer böcker och har andra uppdrag – en också mycket rik man.


Är bilden vi ser av honom, med Gud bakom sig, äkta? Fakta först, vem är du Phil?
Rikedom – TV-programmet ”Dr. Phil” och med bästsäljande böcker har Phil McGraw blivit en av världens bäst betalda TV-personligheter, god för 4,2 miljarder kronor. Ja, ni läste rätt. Men Dr Phils framgångssaga har kantats av skandaler, anklagelser om sexuella övergrepp och uppgifter om hur hans gäster har utnyttjats för att göra bra TV.

Today - Season 63

Phil?
Phillip Calvin McGraw, född 1 september 1950 i Vinita, är en amerikansk psykolog med doktorsexamen i ämnet. Han har en talkshow som kallas Dr. Phil, vilket också är hans ”artistnamn. 1,93 meter lång.

Gift?
McGraw gifte sig med sin första maka Debbie Higgins McCall år 1970, när han var 20 år gammal. Under tiden med att ogiltiga äktenskapet år 1973 började McGraw träffa Robin Jo Jameson, och han gifte sig med henne år 1976. Paret har två barn, Jay, är en producent och chef, känd för The Doctors (2008), Bull (2016) och Decision House (2007) och Jordan McGraw musiker, kompositör. Lika prydliga som ”pappa”.


År 2019 läser jag: ”Tv-psykologen Phil ”Dr Phil” McGraw har anklagats för att ha utsatt tidigare patienter för sexuella övergrepp, och styra sina anställda med järnhand. Men Dr Phil har aldrig – åtalats för sina påstådda brott – i stället fortsätter han tjäna miljontals dollar varje år, och visar upp en lycklig fasad med hustrun Robin McGraw på sociala medier och i tidningar.”

”Han är så romantisk. När vi gick i skolan hade vi bara en liten lägenhet och vi var lika lyckliga då som vi är nu”, har Robin sagt om parets förhållande.

Psykologen Phil blev känd i hela världen som tv-profilen Dr Phil när han blev en återkommande gäst hos Oprah Winfrey. Det dröjde inte länge innan McGraw fick ett eget tv-program – ”Dr Phil” – där han hjälpte gäster med deras problem med relationer, alkohol och ångest. Han ville vara med och bestämma med Oprah i programmet så han fick gå sin egen väg och – det har gått bra.

drphPhil1

”Tv-profilen målades upp som ett allvetande helgon av många tittare, men Dr Phil har under framgången också mötts av mörka anklagelser om sexuella övergrepp, och hur han ska ha misskött sin personal.”

2009?
Då kom den första anklagelsen om sexuella övergrepp mot Phil, när patienten Shirley Dieu klev fram och berättade hur hon ska ha behandlats av TV-psykologen efter en inspelning av ”Dr Phil”. Dieu menar att psykologen ska ha hållit henne inlåst, tagit på hennes vänstra bröst, lurat henne och tvingat patienten att titta på en bild föreställande en naken man.
”Allt jag vill är att den här mannen blir exponerad för vad han gjorde mot mig. Han gjorde mig väldigt, väldigt illa emotionellt”, berättade hon efter händelsen för amerikanska sajten Radar online, och hävdade samtidigt att han ska ha frihetsberövat henne i ett hus med höga staket. Oj då.

”Hans tidigare patient Sara Jane Morrison anklagade psykologen för att ha utsatt henne för sexuella övergrepp i början av hans karriär som psykolog.
Han förde sin hand upp och ner längs insidan av mitt lår, hela vägen upp till trosorna. Han satte handen mellan mina ben. Han tog innanför min blus och rörde mina bröst – han tog ut bröstet ur behån och kysste dem,” berättade hon för Radar online 2016.

Men trots de tidigare anklagelserna om sexuella övergrepp så kom Phil inte upp under metoo-rörelsens framfart hösten 2017, och TV-psykologen har kunnat fortsätta tjäna miljontals kronor varje år på sitt TV-program. Jag personligen tror ej han betalar för tystnad…

drphwife

2019 – stämdes Phil av en tidigare gäst i programmet, Josie Goldberg, som menar att hon blivit utnyttjad av programmet när hon inte fått betalt för sin medverkan. Året dessförinnan, 2018, kom tidigare gäster med ännu värre anklagelser mot Phil. Todd Herzog var med i ”Dr. Phil” i egenskap av alkoholist, och skulle få hjälp av Phil i programmet. Men efter sin medverkan gick han ut och anklagade produktionen för att ha gjort det motsatta – Herzog menar att han blev erbjuden både vodka och ångestdämpande preparatet Xanax inför sin medverkan.

Hans exfrus bror Bill Higgins har berättat hur Phil McGraw betedde sig mot sin första fru. Higgins säger att Deborah en gång flydde hem till honom för att hon behövde skydd.
”Hon ville inte göra sig illa så hon kom hem till mig och bodde där i två veckor,” har han sagt.

Rubriker om Phil rakt av:
”Top model”-deltagaren: Dr Phil exploaterade mig.
Dr Phil skadad i motocrossolycka – ska ha övat tricks.
Dr. Phil i bilolycka – körde på ung man.

Mer fakta i del 2, om Robin och om fler anklagelser samt rikedom…

CORONA:
Tänk på alla – det konkreta enkla: Handhygien, håll avstånd, hosta i armvecken och var fortfarande – försiktig.

Källor:
expressen.se
sv.wikipedia.org
aftonbladet.se
gp.se
today.com
hant.se
tmz.com
en.wikipedia.com
imdb.com

Blogginlägget nedskrivet 19/9-20

Obs som objektiv så är ÅSIKTER andras (om inget annat nämns).

 

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.