Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 3000 inlägg. Våga lär mer år 2023!

Ash Haynes och the Mamas vann svenska Melodifestivalen, vem är Ashley?

ashley haynes

The Mamas slog till och vann knappt, de skulle representera Sverige i Eurovision Song Contest 2020 med låten Move. Tyvärr blir det ingen internationell final då coronaviruset dykt upp.
Ash är den kortaste av trion, tre glada, skönsjungande kvinnor. Det föreligger lite informaton om Ash, men det vi kan söka oss till ska du få veta.

Fakta om Ash?
Ash Haynes är amerikansk medborgare, från Washington D.C. Ash (Ashley) Haynes är född i miten av januari 1987, alltså fyllt 33 år. 1996 inledde hon som 8-åring sin artistkarriär. Under åren har soul, r&b, gospel och country blivit hennes musikaliska fokus.

Jobbat med…?
Ash har turnérat med stora amerikanska stjärnor och namn som t.ex. The Barrett Sisters, countryartisten The Zack Brown band, R&B-artisten Glenn Jones och Tony Terry, och man kan nog säga att Ash är en superstar i amerikansk förpackning.

Är singel, men säger:
”Jag kommer hålla mig öppen för möjligheten, att möjligen, träffa någon.”

ashleyh11

Resan hit för amerikanskan?
Tvingades säga upp sig från jobbet för sin medverkan i Mello, Hon vägrades av chefen få ledigt så det blev att sluta jobbet, men inte det viktigaste när denna chans dök upp. Hon flyttade hit, jobbade från ett callcenter. Märk väl att det är – en teletjänstcentral, en inrättning för telefonister, där man hanterar kundärenden såsom telefonförsäljning, kundtjänst m.m.


Nutiden?
Tillsammans med Loulou Lamotte och Dinah Yonas Manna tar Ashley Haynes nu steget från bakgrundskör till rampljuset som solister. Vi vet ju de var med i internationella finalen förra året då de körade bakom John Lundvik. Körtjejerna som då var fyra stycken fastnade för varandra och bestämde sig för att bilda en egen grupp.

ashley haynesmamas

Ash längst fram i rosa

Boende?
Sedan i september bor Ash nu heltid i Sverige, med ett arbetsvisum, och satsar helhjärtat på sången. Hon planerar att leva i Sverige. ”Mitt liv har förändrats enormt, det här är en dröm som blivit sann”, säger hon till TT.

FINALEN: The Mamas – Move
https://www.youtube.com/watch?v=wufoQX66ufw

Ashley Haynes pratar alltså ännu ej svenska, naturligt. Efter vinsten poängterar hon tagen ”det stora i att gruppens budskap kommit fram, att låten handlar om acceptans och att förena människor. Att hudfärg och vem man väljer att älska inte ska spela någon roll och är ett steg bort från rasism, kropps- och kvinnoförakt.” Inför sitt första framträdande sa hon också: ”Vi vet vad den betyder för oss. Men att folk faktiskt förstår och ger kärlek tillbaka, det har varit en fantastisk resa.” Bra sagt

Resultatet?
The Mamas vann Melodifestivalen 2020 med totalt 137 poäng, vilket innebar att de skulle representerat Sverige i Eurovision Song Contest 2020 i Rotterdam, Nederländerna. Nya tag, kanske nästa år. Julen 2020 såg vi dem igen i TV, härliga gospeltjejer 😛

Om Loulou Lamotte har jag bloggat om du vill läsa:
https://zenzafacta.wordpress.com/2020/02/21/loulou-lamotte-en-i-gruppen-the-mamas-men-kor-aven-sjalv-vilka-rostresurser/

CORONA:
Tänk på alla – det konkreta enkla: Handhygien, stanna hemma om du känner dig minsta sjuk med ex hosta, feber, håll gärna avstånd och var rädd om gamla och sjuka.

Källor:
aftonbladet.se
femsthlm.se
sv.wikipedia.org
youtube.com
allas.se
en.m.wikipedia.org
unt.se
mabra.com
zenzafacta.wordpress.com

Blogginlägget nedskrivet 8/3-20

Obs som objektiv så är ÅSIKTER andras (om inget annat nämns)

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.