Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 2925 inlägg. Carpe diem.

Loulou Lamotte, en i gruppen the Mamas, men kör även själv, vilka röstresurser….

loulou-lamotte

”Så ska det låta” gick på SvT och – jag hamnade rätt in i musiken. Ena laget hade tre skönheter och en trädde fram och sjöng så det kändes som ”Wow, att få höra detta!”. Stort ögonblick som gjorde att jag ville veta mer om henne. Hon är Malmöartisten Loulou LaMotte som slog igenom i TV-rutan år 2008 då hon medverkade i programmet Idol.

Stephanie Louise Caroline Lamotte (mer känd som Loulou), född i april 1981 i Malmö, är en svensk sångare och låtskrivare. Hennes rötter hör hemma i Louisiana, USA. Läste gospellinjen på folkhögskola. Hennes musik är på många sätt en känslomässig sammansmältning av amerikanens själ med horn och allt och svensk pop hon växte upp med i radio.

Trevlig dessutom och vi som följt Melodifestivalen såg att i ena programmet, tror det var den första deltävlingen, så gick hon och hennes kompisar direkt till final – som The Mamas. Det är en sånggrupp som slog igenom som en kvartett körsångerskor efter Melodifestivalen 2019 där de medverkade tillsammans med John Lundvik.

Sång mer med…?
Hon har sjungit med många svenska artister som; Ken Ring, Marit Bergman, Behrang Miri, Pauline och har också deltagit i TV- och radioproduktioner som Nyhetsmorgon, Moraeus med flera och Malou efter tio. I samarbete med producenten och trumpetspelaren Björn ”Skiss” Edqvist skrev hon sin debut-EP ”Nästan där”. Den första videon ”Be för dig” fick riktigt bra recensioner.

loulou lamottemamas

Loulou Lamotte – Love Me Still (studio version)
https://www.youtube.com/watch?v=Er-chpj4Jtc

Mera?
Lamotte har bland annat varit med i bandet och låtskrivarduon Soulectric, och har skrivit låtar till bandet och även andra artister. Hon har medverkat i låtar med Advance Patrol, sångerskan Pauline Kamusewu och Lilleman. Lamotte har också medverkat på skivan Höj din röst vol. 2.

Idol?
Under 2008 deltog Loulou Lamotte i TV4:s serie Idol, där hon slutade på en 9:e plats. På ”Det bästa från Idol 2008”-skivan spelade hon in låten Love Me Still. ”Idol gav nog inte så mycket i spelningar, men det gav mycket erfarenhet, jag lärde mig väldigt mycket. Om jag hade varit yngre när jag var med hade det nog varit svårare” har hon sagt. Under våren 2009 medverkade hon i programmet Wipeout på Kanal 5

2013 var Lamotte tillsammans Oscar Zia sidekick åt Behrang Miri i Melodifestivalen 2013 med bidraget med ”Jalla Dansa Sawa” därifrån kom de till Andra chansen men blev utslagna i duellen mot Anton Ewald. Gruppen återvände till Melodifestivalen 2020 och tävlade då på egen hand med bidraget ”Move”. Hon gick också ned en massa kilon 2017 i – Biggest Loser VIP, även om hon ökat tillbaka det mesta?

loulou lamotte

Hemsida:
http://www.louloulamotte.com

The Mamas?
Gruppen bildades av Paris Renita, som senare valde att lämna gruppen i Melodifestivalen 2020 (där kom de till final) är hon ej med. Orsaken till hennes frånvaro är att hon har valt att lämna gruppen helt och hållet. De förklarar att Paris soloengagemang krockade med The Mamas julkonsert-schema, och att hon därför valde lämna gruppen.
De tre medlemmarna som är med nu är: Ash (Ashley) Haynes, Loulou Lamotte och Dinah Yonas Manna.

Familj och relationer lite svårt reda ut:
Tydligen bodde hon norrut i Burträsk på en gård runt 2008 och var sambo med en Jonas, mamma Lena, hund och katt. Dessutom med ett dussin får och fyrtio höns. Men det var då. Om man nu läser på så bor hon I Röstånga, som är en tätort i Svalövs kommun i Skåne, ligger vid foten av Söderåsen.

lolouomarcel

Nu bor hon med Jan Marcel Strub, född 1975, på denna ort, hon är cirka 7 år yngre. Tidigare har man stött på Robin Bengtsson som pojkvän.

Om Burträsktiden fick hon frågor i dåtid:
Souldivan som varit en festprisse? 🙂
– Hur hamnade du i Burträsk?
– Min killes föräldrar bor däruppe och en granne skulle sälja ett hus. Det var så fint att vi var tvungna att köpa det! Så nu bor jag på en gård. Men när jag var 19-20 piercade jag mig i båda bröstvårtorna. Jag tröttnade och tog ut dem efter två år. Jag är rätt impulsiv.

loulou lamotte22

Vad är det mest spontana du gjort?
”Jag gifte mig med en kille i England när jag var 21, det var rätt spontant, ha ha! Vi gifte oss klockan tre på dagen, gick hem och kollade på nyheterna och sju på morgonen åkte jag tillbaka till Sverige. När min mamma fick reda på det blev hon inte speciellt glad! Vi skilde oss sen efter ett år.”

En livad tjej med grym röst, se hur det går i Mello. Kom från Burträsk men uppvuxen i Skåne. Nu tillbaka.

Källor:
sv.wikipedia.org
hant.se
skd.se
louloulamotte.com
facebook.com
tv4.se
expressen.se
ratsit.se
imdb.com
aftonbladet.se
youtube.com

Blogginlägget nedtecknat 10/2-20

Obs som objektiv så är ÅSIKTER andras (om inget annat nämns).

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.