Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla. Sprid länken! Ett inlägg varje dag (minst) klockan 10. Nu 2230 st inlägg. CORONA KVAR – HÅLL DISTANS!

Energiknippet, fightern, friidrottstjejen Bianca Salming…

Athletics, Under 23, European Championship, Gävle, Day 1

Få satsar så rejält vid tävling så man kan se det tydligt 🙂 Men Bianca kan. Från sjukamp (mångkamp), troligen nu satsning bara på höjdhopp? Mer längre fram. Bianca Emmelie Elisabeth Salming, född i november 1998, är en svensk friidrottare med flera SM-guld på ungdomssidan. Hon har tidigare tävlat för Täby IS men tillhör sedan januari 2017 Turebergs FK. SM i TV nu i dagarna när detta skrives.

Om kända pappan Börje:
”VI har en jättebra relation. Jag bodde hos honom innan jag flyttade hemifrån. Han är som en bästa vän.”

European Championships, day 8, Athletics

Bianca Salming slutade på fjärde plats i sjukamp vid Juniorvärldsmästerskapen i friidrott 2016. Vid inomhus-EM 2017 i Belgrad kom hon på en tiondeplats med nytt personbästa 4 389 poäng. Rekord: Sjukamp, 5985 p i Pärnu, Estland – 17 juni 2018 med 6 261 poäng.


Föräldrar?
Hon är dotter till Börje Salming, numer gift med Pia Salming – varit ihop i tio år innan – (Lindahl, född 1968 – han är uppväxt i Vaxholm. Mamman är 14 år yngre Katarina Pettersson, bilden under, jobbar som personlig tränare och massör. (2017).

Screenshot_20mariNNE

Hon har en storebror Rasmus Salming, halvsyskonen Teresa Salming, och Anders Salming, lite äldre.

Börje har från två tidigare relationer, två bonusbarn, Lisa och Sara. Familjen bor nu i Nacka. I januari 2018 berättade Börje om sina hjärtproblem – han tvingades göra en akut kranskärlsoperation för 2-3 år sedan. Naturligt en sak som sätter sig och fick honom tänka igenom livets öden…? Pappa har till och med lärt sig gråta, vilket jag tror är bra, säger Bianca.

bianca salmingmfR


I maj 2019 läste jag att hon har gjort en kometkarriär inom sjukamp. Men berättar om tankarna på att sluta, då hon tvingades bryta i sjukampen under utomhus-EM i Berlin. Problem som verkligen fått henne att fundera över framtiden. ”Jag har fortfarande känningar i foten och har haft en hel del ont den senaste tiden. Tankarna om att sluta med sjukampen och bara köra höjdhopp finns där.” Vi hoppas på mångkamp, få som satsar på det.

Citat Bianca:
”Jag har fått pappas kropp. Hans långa ben och att vi är ganska smala över höfterna – och de långa armarna. Vi har aparmar!” 🙂 🙂

salming

Kärlek?
I september 2017 nämnde hon att ”inte vill ha något förhållande just nu. Förhållande verkar så lugnt och tråkigt! Jag är ute och far mycket och vill göra olika saker. Jag vill verkligen inte vara i något förhållande just nu. Men det kanske ändras sen. Det är inte så att jag är helt mot förhållanden, haha.”

Bianca Salming är 20 år och bor i en lägenhet i Vasastaden i Stockholm. En bostadsrätt med ett rum på 37 kvadratmeter. Står noterad som – Social Media Assistant på Starbay. Licensierad personlig tränare IntensivePT.

Nu? SM-silver idag i höjdhopp 31/8-19, med en enorm slutforcering…

Källor:
sv.wikipedia.org
sportbibeln.se
aftonbladet.se
expressen.se
se.linkedin.com
hitta.se
msn.com
senioren.se

Blogginlägget nedtecknat 1/9.19.

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.