Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 3100 inlägg. Våga lär mer år 2023!

Landslagsfotboll med smart spelande Sofia Jakobsson, vem är du…?

snapshotsofia

Vi är många som följde damerna i fotboll i VM, 2019, spännande matcher som oturligt nog slutade med en chans till VM-brons. En av alla stjärnorna är Sofia Jakobsson, en lirare på kanterna. Vem är denna 1,75 meter långa begåvning? 🙂

Eva Sofia Jakobsson, född i april 1990 i Örnsköldsvik, är en fotbollsspelare som gjorde debut i Sveriges damlandslag i fotboll 2011. Hon spelar sedan 2014 i Montpellier HSC. Bästa fot – Höger. Föräldrarna boende i Örnsköldsvik, Ulf och Agneta.

Nu i VM i början av juli 2019, hennes tragiska känslor. Hon tillägnade målet i VM-kvartsfinalen till sin bror. Hennes mamma uttryckte att ”det har varit jättejobbigt. De är som tvillingar.” (mamma Agneta Jakobsson).

Fia Jakobsson Hon har gått på fotbollsgymnasiet i Växjö. Sofia Jakobsson har hittills spelat 100 a-landskamper för Sverige och har gjort 18 mål (innan VM?). Hon var en del av Sveriges trupp under VM i Kanada år 2015, och blev målskytt i Sveriges sista gruppspelsmatch mot Australien. Hon var även medlem i det lag som tog olympiskt silver 2016.

Sofia+Jakobsson1

Innan EM-slutspelet 2017 gick av stapeln drog Jakobsson av sitt korsband, vilket gjorde att hon missade slutspelet och fick rehabilitera i hela sju månader. I maj 2019 blev Jakobsson uttagen i Sveriges trupp till Världsmästerskapet i fotboll 2019. Som vi nu följer.

Utmärkelser?
Sofia blev vald till den franska ligans bästa spelare säsongen 2014/2015, framröstad av tränarna i ligan. Under denna säsong gjorde hon bland annat 15 mål på 22 ligamatcher för sin klubb Montpellier HSC.


Citat Sarah:
”Jag lärde mig att tackla problem på fotbollsplan och utanför mycket bättre efter min tid i Ryssland och kände mig inte alls orolig över att flytta vidare till England därifrån. Det kändes bara naturligt, så jag tror att jag har vuxit mycket både som människa och fotbollsspelare av att vara utomlands så länge.”

Sofia-Jakobsson2

Känslosamt:
”Direkt efter kvartsfinalsegern höll sedan Jakobsson ett mycket känslosamt tal där hon tillägnade målet till sin bror, som i julas drabbades av en hjärnblödning.

”Han betyder väldigt mycket för mig och han har haft det tufft men ändå funnits där för mig. Jag spelar för honom och vet hur stolt han är över mig och det här målet var för honom. Jag vet hur gärna han hade velat vara här i dag och krama om mig”.Svaret var hennes lillebror som gick igenom en hemsk fallolycka, där han skadade huvudet och fick föras till sjukhus.

sofiaj

Vi fick en förlust i semifinalen mot Nederländerna,i VM, 0-1, klart Sofia reagerade:
”Det känns som det är en dröm som krossas”.

Verkar vara en cool tjej som satsar och inte är rädd för att utmana en motståndare”. Nu med i OS 2021 och hopp om en medalj! 

Källor:
sv.wikipedia.org
sportbibeln.se
expressen.se
allehanda.se
expressen.se
merinfo.se
msn.com
sofifa.com

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.