Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 3000 inlägg. Våga lär mer!

RMS Titanics djur, ett flertal fanns ombord, överlevde några…?

Det fanns många djur ombord på RMS Titanic under hennes katastrofala jungfruresa, som slutade med att skeppet sjönk den 15 april 1912 efter att ha kört på ett isberg. Det inkluderade hundar, katter, kycklingar, andra fåglar och ett okänt antal råttor.

De vanligaste husdjuren ombord var, helt naturligt, hundar. Men det fanns även mer originella. Marie Young hade med sig ett antal värdefulla franska hönor, som hon tittade till varje dag där de förvarades hos slaktaren (!). Det finns några myter om djur som ex. kor, men det är felaktigt.


hundartit

Otroligt!
Det fanns också en skeppskatt ombord, med ungar, men i Southampton bar hon helt sonika sina ungar i land och följde inte med på resten av resan, som tur var för henne och de små! Joe Mulholland, en eldare som arbetade på Titanic från Belfast – där katten kom ombord – till Southampton, berättade om detta, och att några av hans kollegor tog det som ett dåligt omen att katten inte ville vara kvar. Själv hade han funderat över om han skulle jobba vidare på Titanic eller ta ett annat jobb. Katten avgjorde saken och han lämnade Titanic. Enligt uppasserskan Violet Jessop hette katten Jenny.

Även en bur med fåglar fanns ombord, men endast medan kanalen korsades. Tidigt på morgonen 02.20 15 april sjönk världens mest kända fartyg Titanic, ombord på fartyget fanns 12 hundar varav 3 överlevde katastrofen.

dogtitanic

Hundar
1) Andersons chow-chow
2) Astors airedaleterrier ”Kitty”
3) Bishops lilla ”Frou Frou”
4) Carters airedaleterrier
5) Carters King Charles spaniel

6) Daniels franska bulldog ”Gamin de Pycombe”
7) Dulles hund av okänd ras (nämnd i listor som helt enkelt ”hund”)
8) Harpers pekingeser ”Sun Yat Sen” (överlevde, livbåt 3)
9) Hays pomeranian x (dvärgspets) ”Lady” (överlevde, livbåt 7)
10) Rothschilds pomeranian (dvärgspets), okänt namn (överlevde, livbåt 6)
11) Astors andra hund, förmodligen en airedaleterrier det också?

Det är möjligt att hundarna som bodde i hytterna togs om hand av någon dagligen, t.ex. rastades på poop-däck. Bland de överlevande hundarna var en Pomeranian (x) vid namn Lady som ägdes av Margaret Bechsten Hays. lady

Margaret var på väg hem till New York City, hon hade varit i Paris där hon hade köpt sin Pomeranian. Då hon och hennes väninnor hört att skeppet kört på ett isberg klädde de sig varmt och svepte in Lady i en filt och gick upp på däck trots att stewarden sagt till dem att de skulle gå tillbaka och lägga sig, att situationen var under kontroll.

De unga kvinnorna klädde på sig räddningsvästar och inväntade livbåtarna. Då de första livbåtarna sjösattes fick kvinnorna plats i livbåt Nr 7. Kvinnorna räddades några timmar senare av ett fartyg som hette Carpathia.

Kapten Smiths irländska varghund kom lyckligt undan, den hade blivit lämnad hemma – innan resan.

CptSmithowndog

Sista stunden?
Efter en minut blinkade fartygets ljus en gång och därefter försvann Titanic in i mörkret.

Källor:
titanicnorden.com
dognews.se
lajkat.se
en.wikipedia.org
nationalgeographic.com.au

 

 

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.