Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla. Om det du undrat över, inom alla områden. Minst ett inlägg varje dag., klockan 10. Nu 1886 st inlägg.

Magnus Lindberg – Den siste rockpoeten har gått bort…

Magnus Lindberg 3

Magnus Lindberg var sångare, gitarrist och munspelare. En musiker av eget slag. Han är känd som musiker i Landslaget och Grymlings, men hade också en lång solokarriär. Hans sista album, ”Magnus Lindbergs Skörd”, kom 2018.


Erik Magnus Lindberg, född 21 maj 1952 i Eskilstuna, död 26 februari 2019 i i Stockholm, var en svensk sångare, musiker och kompositör. Karriären började som 19-årig trubadur på Mosebacke i Stockholm. Tidigare hade han försörjt sig vid sidan av musiken, han hade städat på bygge och – jobbat på Beckomberga sjukhus. Bland annat.
Han var ändå främst soloartist. Som väl aldrig blev den kända och folkkära, men en duktig fighter. Och han skrev mycket bra texter.


Han spelade 1976 in en duett med Anni-Frid Lyngstad (”Ljusterö”) som återfinns på det självbetitlade albumet från samma år. Han arbetade under 1980-talet som musiklärare i Fridhemsskolan och Hagalundskolan i Solna kommun. Han jobbade även som musik – och gymnastiklärare i Husbyskolan i Spånga.

magnus_lindberg

Magnus Lindberg – Den siste rockpoeten… Dokumentär
https://www.youtube.com/watch?v=VAiY9ZO1Xos

2010 släpptes albumet Vita lögner + svarta ballader tillsammans med Basse Wickman med tonsatta texter av bland andra Dan Andersson, Karin Boye, Stig Dagerman och Nils Ferlin.


Grymlings var en grymt bra svensk rockgrupp bildad 1990 i Eksta socken på Gotland av Göran Lagerberg, Magnus Lindberg, Pugh Rogefeldt och Mikael Rickfors. Medlemmen, Magnus Lindberg – sång, munspel (1990–1992, 2004–2005).

Magnus Lindberg 2

Magnus Lindberg, När Sekunderna försvinner
https://www.youtube.com/watch?v=iT-DzrUSI5w

Magnus Lindberg avled efter en kort tids sjukdom och har fått vara hemma hela tiden, där han har velat vara, enligt hans fru Larissa Lindberg. Det bekräftas av hustrun som berättar att maken sökte läkarvård för en månad sedan på grund av smärtor i ryggen. Då kom beskedet att han drabbats av cancer. I hela kroppen. Otäcka och hemska cancern


”Måste med ofattbar sorg i hjärtat meddela att Magnus dog i min famn i förmiddags efter en kort tids sjukdom. Enda trösten är att han fick ge sig av i trygghet i sitt hem, precis som han önskade. Jag och Sebastian (son) är förkrossade”. Larissa Aggerborg Lindberg.


Varje vecka visas framöver varje inlägg klockan 10.00

Källor:
expressen.se
sv.wikipedia.org
youtube.com
svd.se
nt.se

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.