Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla. Om det du undrat över, inom alla områden.

Världens genom tiderna bästa fotbollsspelare…

pele

Varje fotbollsfantast har en åsikt om världens bästa fotbollsspelare, men nästan alla är överens om några spelare. Många av dessa stjärnor spelar för elitfotbollslagen. Svårt är det ofta att jämföra med dåtid vs nutid.

Man kan som jag läsa på olika sidor där det rankas och göra en beräning med poäng och få en lista som står – för de bästa, men långtifrån att anse som korrekt då alla ser det olika. De tio första visar jag och – vem tycker du själv? Bilder på de fem i topp.


Världens genom tiderna bästa fotbollsspelare:

1. Pelé -71 p.
Med det brasilianska landslaget vann han tre VM guld, och även med sitt Santos han vann många titlar I Brasilien. Han spelade: 1958, 1962, 1966 och 1970 1962 och han hjälpte Santos att vinna Copa Libertadores och Intercontinental Cup. Pelé var allround, han var bra på fötterna, huvudet att läsa spelet. Han avslutade sin karriär i New York Cosmos. Bild överst.

Diego Maradona

2. Diego Maradona – 65 p.
Bevisade sin klass bl.a. under VM 1986, då det mediokra annars argentinska landslaget vann guld tack vare hans enorma klass. Även den italienska fotbollsklubben SSC Napoli vann två nationella mästerskap och UEFA-cupen främst beroende på Maradona.

messi

3. Lionel Messi – 56 p.
Han innehar flera målrekord inom spansk och internationell fotboll, från Argentina. Messi har blivit utsedd till världens bäste spelare fyra år i rad – 2009–2013.

cristiano-ronaldo

4. Cristiano Ronaldo – 50 p.
En portugisisk fotbollsspelare som spelar som yttermittfältare/anfallare för den spanska klubben Real Madrid. 2008 blev han utsedd både till Europas och världens bästa fotbollsspelare. Nu har han i mitten av juni 2018 godtagit straff för skattebrott, han har accepterat en villkorlig fängelsedom på två år. Dessutom ska han betala motsvarande 190 miljoner kronor i böter. Men bortom fotbollens konst? I VM mot Spanien såg vi hans klass…

Johan-Cruijf

5. Johan Cruijff – 34 p.
1947-2016, en nederländsk fotbollsspelare (mittfältare, anfallare) och tränare. Var en av 1970-talets största fotbollsstjärna. Som tränare ledde han Kataloniens fotbollslandslag.


6. Zinedine Zidane – 30 p.
Fransk tränare och före detta fotbollsspelare (mittfältare). Zidane var med från mitten av 1990- talet fram till VM-slutspelet 2006. Han utsågs till Världens bästa fotbollsspelare tre gånger (1998, 2000 och 2003). Ett av dessa år (1998) utsågs även Zidane till världens bäste idrottsman.

7. Alfredo Di Stéfano – 25 p.
1926-2014, var en argentinsk-spansk fotbollsspelare (anfallare), ansedd som en av de vassaste målskyttarna och bästa fotbollsspelare genom tiderna och av legendaren Pelé utpekad som den bäste spelaren någonsin.

8. Ronaldinho – 24 p.
Ronaldo de Assis Moreira, född 1980 i Porto Alegre, Brasilien, mer känd som Ronaldinho eller Ronaldinho Gaúcho. En brasiliansk före detta fotbollsspelare som år 2004 och 2005 utnämndes till världens bästa fotbollsspelare. Vann VM-guld med Brasilien 2002, har spelat för klubbar som Paris Saint-Germain, AC Milan och Barcelona. Med de sistnämnda blev Champions League-titeln år 2006 höjdpunkten på klubblagskarriären.

9. Franz Beckenbauer – 21 p.
Kallad der Kaiser, Kaiser Franz, född 1945. En tysk fotbollsspelare som rankas som Tysklands främste fotbollsspelare genom tiderna och anses av många också vara den främste försvarsspelaren någonsin. Beckenbauer blev världsmästare både som spelare (lagkapten) och förbundskapten.

10. Marco van Basten – 15 p.
Född 1964, i Utrecht, en nederländsk fotbollsspelare, är en av tidernas största anfallare. Van Bastens storhetstid var under 1980-talet och början av 1990-talet då han hade stor del i först AFC Ajax och senare AC Milans framgångar.

Efter bl.a.
George Best, Zico, Paolo Maldini, Michel Platini, Eusebio, Garrincha och Puskas. Ingen svensk nämnd bl.a de tio, femton bästa. Nu går VM i Ryssland, Sverige är med och vi hoppas på god tur.

Källor:
ranker.com
totalsportek.com
fourfourtwo.com
lebuzz.eurosport.co.uk
listor.se
ludoergosum.info
aftonbladet.se
m.m /läst/

 

 

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.