Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Han var seriemördare, Robert Hansen, en av de värsta i USA…? Del 2 av 2

Flickan hade flytt – hon berättade senare för polisen att hon hade lämnat sina blå gymnastikskor på passagerarsidan på golvet som bevis på att hon faktiskt varit i bilen.
Lastbilschaffisen tipsade polisen om vad hon tagit in på ett hotell där de kunde omhänderta henne som blev upprinnelsen till mannens galenskap.

Först blev hon ifrågasatt, Hansen hade en ödmjuk hållning och likadant yrke, nu som bagare, tillsammans med ett stark alibi från sin vän John Henning, så man såg honom ej som allvarligt misstänkt, och ärendet blev undanlagt. Detective Glenn Flöthe i Alaska State Troopers hade varit en del av ett team som undersökte upptäckten av flera organ i och kring Anchorage. Man fann kroppar, delar och man insåg efter fynd tre att de mördats!

En kriminal-psykologisk profil visade på ”att mördaren skulle vara en erfaren jägare med låg självkänsla, med en historia av att bli avvisad av kvinnor, och skulle känna sig tvingade att ta ”souvenirer” vid morden, till exempel offrets smycken. Han föreslog också att angriparen kan stamma. Därutav fick teamet ögonen på Hansen igen, man gick gick igenom hans hem – man fann i oktober 1983 smycken som tillhört några av de saknade kvinnorna, samt en samling av skjutvapen i ett hörn gömställe på Hansens vind. Det största fyndet var en karta med små x märken, dold bakom Hansens sänggavel.

hansenmapz

Hansen förnekade det så länge han kunde, men så småningom började han skylla på kvinnorna och försökte rättfärdiga sina motiv. Så småningom bekände han kvinnoöverfall från – 1971. Hansens tidigaste offer var unga kvinnor, oftast mellan 16 och 19 år, och inte de prostituerade och strippor som ledde till hans upptäckt.

Robert C. Hansen våldtog och misshandlade över 30 kvinnor i Alaska. Han är ansvarig för mordet på minst 17 stycken, i åldern 16-41, en del förnekade han, en del fann man ej, övriga visade han platsen för brotten. Av dessa 17 kvinnor, åtalade han endast formellt för mordet på 4, Sherry Morrow, Joanna Messina, Eklut-Annie och Andrea Altiery, samt kidnappning och våldtäkt av Cindy Paulson. De flesta släppte han fria – och jagade dem som vilda djur.

Då han greps blev han åtalad för misshandel, människorov, flera vapenbrott, stöld och försäkringsbedrägeri. Han erkände sig skyldig till fyra mord som polisen hade bevis för och lämnade uppgifter om hans andra offer i utbyte för avtjänat straff i ett federalt fängelse, tillsammans med – ingen publicitet i pressen.
Han visade utredare sammanlagt 17 gravplatser, 12 av som var okända för utredare, i och runt Southcentral Alaska. Men det återstod märken på hans karta som han vägrade att berätta, däribland tre i isiga Resurrection Bay.

Innan sin död var han fängslad i Spring Creek Correctional Center i Seward.
I populärkulturen finns en film om denne Hansen som jag nämnde i början. Skådespelaren John Cusack porträtterar Hansen i en film från 2013, The Frozen Ground, där Cage spelar sergeant Jack Halcombe (en karaktär baserad på Glenn Flöthe, som var den som fick upp spåren) och Vanessa Hudgens som offeret Cindy Paulson.

En hemsk berättelse, jag såg filmen som psykologiskt visade på hans ”sjukdom och galenskap”. Straffet hjälpte ju ej, men han kom aldrig mer ut…

Källor:
en.wikipedia.org
crimelibrary.com
criminalminds.wikia.com
butcherbaker.net

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.