Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Sara Varga i Melodifestivalen, och Juha Mulari, vem är de…?

varga1

Sara minns en del av oss från Melodifestivalen 2011, med låten ”Spring för livet” som låg på Svensktoppen i hela 35 veckor. Det var då hon visade upp sig på allvar för svenska folket. I år tävlar hon med Juha Mulari, med låten Du får inte ändra på mig, i Skellefteå. Låtskrivare: Sara Varga och Lars Hägglund. Vem är Sara? Du får även info om Juha som ”bytt liv”.

Sara Varga Madeleine Jonsson, född i mitten av april 1982 i Stockholm, är en svensk vispop-sångerska, låtskrivare, DJ och författare, verksam under namnet Sara Varga. Hon har givit ut tre musikalbum. Hon bor i lägenhet på Södermalm i Stockholm.

Familjen, sex systrar, mamma, pappa, låtsasmamma och låtsaspappa, pojkvän och när Sara var 2 år gick föräldrarna skilda vägar. Ett par år senare gifte de om sig med sina nuvarande partners. På så sätt fick Sara sex hel- och halvsystrar. Föräldrarna är båda akademiker, mamman är läkare och pappan jurist.

varagsex

Sara Varga skrev sin första låt som sjuåring och har ägnat sig åt musiken hela livet.
År 2007 släppte Varga boken Från groda till prins som hon beskriver som en handbok för män där de kan lära sig hur kvinnor tänker och 2012 kom hennes andra bok, Min inre röst.

Om sitt 2014:
”Jag rasade väl inte in i väggen. Jag rasade igenom väggen, stannade på andra sidan och lampan slocknade och jag föll in i ett kolsvart mörker. Jag skämdes något enormt. ”Jaha, du är dålig, vad är det för fel på dig?”. Det syns ju inte på utsidan…”
Sommaren 2010 turnerade hon som DJ med duon Rebound, bestående av de två tidigare Idol 2009-deltagarna Rabih Jaber och Eddie Razaz.

År 2011 i Melodifestivalen tog sig hennes låt vidare till andra chansen, sedan vidare till finalen i Globen där den hamnade på nionde plats. Den 3 april gick ”Spring för livet” in som nykomling och direkt till etta på Svensktoppen. Låten låg kvar på den platsen hela våren och sommaren till och med den 31 juli 2011. Hon blev även samma år utsedd till Sveriges näst sexigaste kvinna i tidningen Slitz. År 2012 gav Varga ut sitt tredje album, Ett år av tystnad.

Saras hemsida: saravarga.com

Hör henne!
Länken: Sara Varga – Spring För Livet (Live Melodifestivalen Semi 2011)

saravargamalat

Hennes album? Ex. Faith, Hope & Love, 2008 – Spring för livet, 2011 – Ett år av tystnad, 2012, singlar som: Always Have, Du gick, Spring för livet, Hur gör vi nu, Om du ångrar dig, Det man inte talar om år 2015 och Samma dag som igår år 2016.

Sara Varga och kärlek? Några tidigare namn är oviktigt, men Björn Gustafsson var hon ihop med, idag gäller – nya pojkvännen Mårten Fredholm, som normalt driver musikskolan Fristil i Täby Kyrkby utanför Stockholm. Saras genombrottslåt, ”Spring för livet”, handlar om hur hon misshandlades av en tidigare pojkvän. Hon har aldrig berättat om vem hon syftar på.

Hon föreläser också, är även konstnär och författare. På sommaren 2015 visades en serie verk på Galleri Ängerö i Kramfors, en blå på bild. .

juha

Juha Mulari?
”Kriminell sen barnsben. Senare fängelse och ond bråd död. Juha Mulari går fortfarande beväpnad, fast nu med gitarr i stället för kniv. Men trots en nyinspelad skiva i bagaget – 49 år, och en fulltecknad turnésommar är han fortfarande beredd på det värsta.”

Juha är enligt media boende med ung son i Göteborg, han har gjort upp med livet som kriminell, gängledare m.m.
”Jag har alltid varit redo att dö. Jag är här på lånad tid och har aldrig räknat med att uppnå den här åldern. Nu har jag gått ur krigszonen men en del av mig är fortfarande redo. Jag har alltid en reservplan som tickar i bakhuvudet.” Från ett hem med våld och spåren står han nu på scen! Med Sara!

Källor:
svt.se
stoppapressarna.se
sv.wikipedia.org
expressen.se
saravarga.com
hant.se
talarforum.se
allehanda.se
rosakokboken.se
metro.se
hemtrevligt.se

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.