Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Kuckelimuckmedicin kan vi alla behöva ibland, men innehållet specifikt…?

kalssonlivetv

När vi inte mår bra så söker vi bland vitaminer och värkmedicin, alla skulle vi behöva lite av Karlsson på taket, hans huskur. Men hur sund och bra är den? Vad innehåller den? C-vitamin? Jag sökte en lösning, kan detta vara en mirakelkur? 🙂

Svaren varierar, men ett sätt enligt Karlsson var att – svälj ner medicinen med lite socker. Enligt en ny studie kan socker göra viss antibiotika mer effektiv på att utplåna bakterieinfektioner. Sockret lurar nämligen vissa bakterier, som annars hade överlevt antibiotikan genom att spela döda, att konsumera antibiotika i tron att det är socker och därmed dö på riktigt. Inte helt fel?

Han ska också sagt att hans mix innehåller ”hälften karameller, hälften choklad och så rör du ordentligt med lite kaksmulor”, ryktet nämner att det lär innehålla en hel massa, bl.a. gelehallon, som Lillebror sedan använde, kakorna var iallafall mammas mandelmusslor.

kuckelimuckmedici

Jag har också sett hans recept saluföras och då som ett klassiskt recept från filmerna om Karlsson på taket. Enligt Karlsson ska man ha följande ingredienser i. Låt det mossas och blandas ihop ordentligt tills det klumpas ihop för att få det exakt som Lillebror gör och Karlsson på taket vill ha.
”Stor näve kola. Massor med choklad. Toppa med geléhallon”.

Detta må vara originalreceptet för Karlsson på takets Kuckelimuckmedicin. För mig känns det som en ”sockerchock”! Gör istället så att ta inspiration från idén och gör en egen variant. Gör en egen sund variant kanske med bär och frukt.

Karlsson var tunnhårig, dubbad likaså, då figuren ej lät som en Karlsson skulle. Han är en figur skapad av Astrid Lindgren, som hälsar på hemma hos sjuåringen Lillebror i lägenheten i Stockholm. Bor i en liten stuga bredvid skorstenen på ett hustak i Vasastan i Stockholm.

Vad tycker du om Karlsson? En spjuver? En egoist? Snäll? Kanske lite av allt? Vindslyan känns exklusiv.

karlssonpataket

Påläst vet jag även följande. Karlsson på taket och kuckelimuckmedicinen – Datorspel för Microsoft Windows och Mac, från 4 år, med 20 olika aktiviteter i spelet. Illustrationerna är baserade på Ilon Wiklands bilder.

Jag vill som nämnts ej rekommendera medicinen ovan, inte ens en tandläkare som skulle få mer jobb, skulle ha reagerat på mitt antagande. Ta det med sunt förnuft!

Källor:
metro.se
alltforforaldrar.se
sv.wikipedia.org
htinakyckling.se

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.