Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Seriemördare Robert Hansen, en av de värsta i USA…? Del 1 av 2

rh

Robert Hansen, seriemördare i Alaska, fick jag se en långfilm om – The Frozen Ground med Nicolas Cage. Han var en hemsk man av värsta sort, ”han lockade kvinnor till sin bil, förgrep sig på dem och åkte ut i ”öknen” där han släppte dem – och där han jagade dem som vilda djur.”
”Vi tror inte att vi har en massmördare där ute, utan några psykon som tar flickor, ”sa Anchorages kriminalpolis Maxine Farrell.

Fakta i mängd men jag ska försöka berätta – om denna man. Robert Christian Hansen föddes 15 februari 1939 – och under tiden jag sökt info har han gått bort, 21 augusti 2014, på ett sjukhus i Anchorage, 75 år gammal. Han var en amerikansk seriemördare mellan 1971 och 1983, han mördade mellan 17-21 kvinnor i närheten av Anchorage, Alaska. Han dömdes 1983 och fick ca 450 år att avtjäna i Spring Creek Correctional Center i Seward, Alaska.

Hansen är född i Esther, Iowa, son till Christian och Edna Hansen, danska immigranter. Under hela barndomen och tonåren, var Hansen beskriven som tyst och en ensamvarg, och hade en dysfunktionell relation till sin dominerande far. Han fick slita ont och jobba mycket. Han var ofta mobbad i skolan för att ha akne och tala med stamning, få vänner. Han började jaga och ofta flydde han undan i detta. Han tog värvning i USA s armé, tjänstgjorde i ett år innan han var klar. Han arbetade senare som assistent, instruktör på en polishögskola i Pocahontas, Iowa. Där började Hansen ett förhållande med en yngre kvinna. Han gifte sig med henne under sommaren 1960.

Den 7 december 1960 arresterades han för att ha bränt ned ett skolbuss-garage, han fick avtjäna 20 månader av ett treårigt fängelsestraff. Hans fru ansökte om skilsmässa medan han satt inspärrad. Under de närmaste åren var han fängslad flera gånger för snatteri.

År 1967 flyttade han till Anchorage, Alaska med sin andra hustru, som han gifte sig med 1963 och med vilken han fick två barn. I Anchorage var han omtyckt av sina grannar och satt flera lokala jaktrekord. År 1977 fängslades han för stöld av en motorsåg, diagnosen bipolär sjukdom och ordinerades litium att kontrollera sina humörsvängningar. Men inget ”krav ta medicinen” eller uppföljning.

hansenmapz Karta över platser för offer

Den 13 juni 1983 rymde 17-åriga Cindy Paulson när 44-årige Robert Hansen försökte låsa in henne. Hon berättade för polisen att hon hade blivit erbjuden 200 dollar för att utföra oralsex, men när hon kom in i bilen riktade han en pistol mot henne och körde henne till sitt hem i Muldoon; där höll han henne fången, torterad, våldtagen och – andra sexuella handlingar mot henne.

Hon hade en fruktansvärd period men lyckades fly när han en dag gjorde en körning med bilen och hon gömt sig med handbojor på, i baksätet. När han var upptagen kröp hon ut och sprang iväg, med honom efter sig på håll. Men hon fick en lastbil att stanna och ta med henne. Hon berättade senare för polisen att hon hade lämnat sina blå gymnastikskor på passagerarsidan på golvet som bevis på att hon faktiskt varit i bilen.

Hur det gick i del 2….

Källor:
en.wikipedia.org
crimelibrary.com
criminalminds.wikia.com
butcherbaker.net

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.