Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Dalton Hayes tog med sig flickvännen, blev Bonnie och Clyde…?

1 kommentar

dalton

En historia som utspelade sig i USA, vi är i början på 2015. Dalton sa:
”Mitt uppdrag var att skydda [henne] och hålla henne säker, och det är vad jag gjorde.”

Dalton Hayes, 18, år och hans då 13-åriga flickvän gjorde rubriker i början av 2015 när de inledde en brottsvåg mellan olika stater, med ett kaos efter sig i kölvattnet. När paret lämnade sin småstad i västra Kentucky skulle Dalton inställt sig till domstolen för tidigare inbrott och stöld. Hans flickväns namn är – Cheyenne Phillips. På samma dag de försvann förändrade han sin Facebook-status till ”sällskap.”

Under de kommande två veckorna, hävdar myndigheterna att det unga paret bl.a. stal tre fordon – en uppgift om skjutvapen med, för att kringgå polisen som följde dem.

”Jag visste att vi skulle åka fast. Jag visste vad jag stod inför, efter att hon hade sagt mig hennes verkliga ålder. Jag visste vad jag skulle komma hem till, ”Hayes har berättat för Dr Phil som i amerikansk direktsändning intervjuade honom. Jag såg den och Dr P. gav inget hopp utan var strikt och faktiskt utan någon empati. ”Men hon trodde att det var ett skämt. Hon skrattade om saker. Hon tror att allt är roligt. Och det råkade bli så, när vi greps, att inte allt är roligt.”

Hayes står inför penningskulder, inklusive inbrott, stöld, våldtäkt, och bråk, inlösning av stulna checkar och förstörelse av egendom. Mycket av det hör ihop. En gång kraschade de bilen de färdades i men lyckades gömma sig i skogen och sedan försvinna i ett annat stulet fordon. Jagandes.

fangelseparet

De greps så småningom av polis i Panama City Beach, Florida, då de de sov i en pickup

Dalton Hayes åtalades av en jury på en mängd olika avgifter som inbegriper andra gradens våldtäkt. Han har erkände sig – inte skyldig och fick stanna bakom galler i Leitchfield, Kentucky. Brottet är hon var under 16 år som är gränsen för sex, hans uppgift är att hon sagt hon var äldre. När de sedan rymt var det enligt honom för hon ville hemifrån där det var jobbigt. Deras ”turne” blev sedan brott under lite som en följd för att klara sig.

Det beslutades göra en DNA-test på flickan som sagt till sin pojkvän hon var gravid före polisen började jaga dem. Daltons mamma, Tammy Martin, påstår att vare sig hon eller hennes son från början kände till att Phillips var så ung eftersom hon sagt att hon var 19 år gammal.

Frihetsberövande, sex/våldtäkt och brotten under hela ”resan” gäller det. Han blev intervjuad av Dr Phil som naturligtvis ej följt upp det med straff, men det kunde från början röra sig om 20 år bakom galler. Dock är det okänt eftersom hans sista domstolsdatum var planerad till 16 augusti 2016. Likaså om flickan fått straff då hon var ung, omhändertagen antas.

hayesprison

Han sa efteråt att han älskar henne men att de ej kommer träffas mer oavsett. Jag lovar återkomma till detta par som rymde, hans straff verkar ju helt befängt. Ungdomlig galenskap? Båda hade en ”jobbig bakgrund” men ingen som ska ha påverkat det hela. Tre bilar som stals och två pistoler under flykten var det senaste jag läste. Kan man hoppas på en mildare dom? Kärlek, brott, ingen bra kombination. Bonnie och Clyde? De var dock helt galet kriminella…

Källor:
wbko.com
drphil.com
ibtimes.com
aftonbladet.se
wlky.com

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

One thought on “Dalton Hayes tog med sig flickvännen, blev Bonnie och Clyde…?

  1. Vad människor gör för det de tror är kärlek 💔 kan bara hålla med -galet

    Liked by 1 person