Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Nano Omar, Mellos första finalvinnare, okänd tills nu…?

Först till final i årets Mellofestival var i mitt tycke den enda låten som var mer än just bra. Sångaren – Nano Omar, på 30 år, var favorittippad inför Melodifestivalens första deltävling, och hans bidrag ”Hold on” gick direkt till final. Han hade ju också bästa rösten. Media har som du märkt (?) senaste veckan mest skrivit om att han kommit ut och berättat om sin kriminella bakgrund.

Men vägen hit har dock varit minst sagt krokig. Nano Omar har flera fängelsedomar bakom sig och har varit öppen med sitt kriminella förflutna.

Fakta, vem är Nano?
Nano Omar är en svensk musiker född 1986, och uppvuxen i Botkyrka. Bor i Geneta, i Södertälje. Han är sambo med Frida, 26, barnen Elvira, 7, William, 5, och Älva, 3 år – och en liten som lär vara 4 månader. De tre ska ha varit på plats med sambon.

Ungdom?
Redan i årskurs två blev han tagen ur skolan och var hemma även hela trean och fyran. Tiden hemma influerades av Backstreet Boys, Boys II men, en del hiphop och hans mammas hembakade godsaker. Vid 12 års ålder flyttades Omar till ett fosterhem på Gotland. När hans mor besökte honom första gången gav hon honom en synth, och det var då han bestämde sig för att satsa på musiken.

Kriminaliteten?
Han hamnade i fängelse första gången vid 18 års ålder. När han var 21 år hamnade han i fängelse ytterligare en gång och fick samtidigt veta att hans flickvän var gravid. Han bestämde sig då för att satsa på familjen och återuppta sina musikdrömmar, den som hade kantats av droger, alkohol och kriminalitet.

Nano har tidigare haft tre fängelsedomar mot sig för bland annat inbrott, bilstölder och ett rån. 2009 dömdes han till tre månaders fängelse för olovlig körning, stöld och grovt rattfylleri. Sedan två år är Nano också helt nykter och drogfri. Man ska ju dock ej glömma att det som nämnts är vad han åkte dit för, så antal brott vet vi ej eller brottsoffer. För hans del är det ändå stort att inse ”kärleken” vara det största. Hoppas han bett drabbade förlåt med.

Våren 2015 släppte han sin debutsingel Lion.

År 2017 debuterade han i Melodifestivalen med låten Hold On där han gick till final efter första deltävlingen som vi såg. Med den rösten kan han gå långt, jag gissar på riktigt långt…

Källor:
expressen.se
hant.se
sv.wikipedia.org
lt.se

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.