Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Danijela Rundqvist, hockeytjejen som slutat, en mästare i alla lägen…

danijela-rundqvist

Charmig idrottstjej med vinnarinstinkt och vilja, från tv-rutan och rinken. Danijela Kristina Rundqvist är född i september 1984 i Stockholm, var en svensk ishockeyspelare. Bor i Danderyd, hennes mor är ursprungligen från Kosovo och hennes far från Sverige. Hon började spela ishockey när hon var 13 år. Rundqvist spelade sist för Djurgården Hockey i Riksserien. Vi är många som minns vinsten i Mästarnas Mästare.

Hon har spelat i Canadian Women’s Hockey League för Burlington 2010-2011. Innan dess spelade hon i AIK IF, men kom ursprungligen från Kälvesta HF. Hon deltog i OS 2002, OS 2006 och OS 2010 i Vancouver. Säsongen 2011-2012 spelade hon i Ryssland för laget HK Tornado. Rundqvist vann ryska mästerskapen samt blev bäst i Europa för klubblag. Idrottsprestationer i mängd från denna skönhet (med) 🙂

I Europacupen vann hon poängligan och gjorde totalt mest poäng av alla spelare. Rundqvist är idag (juni 2016) rekryteringsansvarig i Djurgårdens IF Damhockey där hon även har spelat. Säsongen 2014/2015 var hon med och förde upp Djurgårdens damlag till Riksserien efter att laget gått obesegrat genom hela säsongen. Totalt segrade Djurgården i 30 raka matcher och hade en målskillnad på 257-21.

danijela-rundqvist-fee

Hon spelade över 200 landskamper för Sverige och gjorde 41 mål. Hon var Årets hockeytjej 2008 och utsågs till Månadens stockholmare i mars 2006. Och så det alla kunde se, Danijela vann Mästarnas mästare 2015 på SVT, vars final sändes 31 maj 2015.

Klubbarna för er som tycker om sport: Kälvesta HF, AIK Ishockey, Burlington Barracudas, Kanada, HK Tornado, Ryssland, 2011-12, Lugano, Schweiz, 2012-13, SDE 2013-2014 och – Djurgården Hockey.

Daniela är gift med Nils Ekman, han har barn från tidigare, Melvin och Olivia. Pressen skriver mycket om hur de längtar efter barn. Hennes man drabbades starkt som spelare, då en stroke förändrade livet för ishockeyproffset Nils. Han fick sluta och börja om men jobbar nu kring hockeyn.

Numera?
I augusti 2015, ”Nu har jag bestämt mig och jag har gått ut med att jag slutar spela ishockey. Anledningen är att jag vill bli mamma och då måste jag ta det lite lugnare och inte träna lika hårt, därför slutar jag.”

I januari 2016:
”Danijela gjorde en blixtcomeback i Djurgården innan jul. När det nu är dags för återstart i Riksserien drar veteranen igen på sig skridskorna, än så länge tillfälligt. Den riktiga comebacken får vänta tills efter jag fått barn.” Hur vet ingen, troligen jobbet kring med maken.

danielar

Nu är hon med och hjälper damspelare att få bättre förutsättningar så de kan leva sin dröm och nå sina mål. Arbetet för Djurgården, SOK och hon har även eget företag. Hon älskar sina jobb och hoppas med spänning på vad som ska komma. En av mina idrottsfavoriter, damer.

Uppdaterat i maj 2018 – för – november 2017: ❤
TV-serien Kampen för ett barn där paret visar om de problem de stött på tillsammans – för att de ska få barn. Paret som behövt hjälp har vi följt, denna jobbiga tid med provtagningar m.m. – och uppgivenheten. MEN, jag kan glatt berätta att de i nov. 2017 då blev föräldrar – till dottern Ella ❤ Idag är Danijela verksamhetschef och pappa Nils Ekman (sambos) sportchef för SDHL-laget. Djurgården 🙂  ///

ella

Källor:
sv.wikipedia.org
danijelarundqvist.blogspot.se
ratsit.se
aftonbladet.se
situationsthlm.se

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.