Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Martin Fourcade, skidskytt som är outstanding i grenen, fransk soldat…

martin-fourcade-heureux

Skidornas konung i spåren, med bössa på ryggen, nog är det numer – Martin Fourcade, en skidskytt som är allround, en favorit.

Vem är han? Martin Fourcade, född i september 1988 i Céret, är en fransk skidskytt. Hans storebror Simon Fourcade är också aktiv skidskytt i det franska landslaget, syns ibland i stafettlaget med.

Martin är 185 cm lång, matchvikt 73 kg, född i Frankrike, en annan födelseort som nämns är Perpignan. Fourcade har vunnit i världscupen 36 gånger. Den första segern tog han 14 mars 2010 i Kontiolax. Fourcade är idrottssoldat med förste sergeants grad vid den franska armén (École militaire de haute montagne) och arbetar heltid som skidskytt. Verkar också vara en ”trevlig prick” 🙂

Fourcade deltog i OS vinterspel 2010 och tog silver på masstart. Han tog även guld vid VM i Chanty-Mansijsk 2011 på jaktstart. Vid OS 2014 i Sotji vann han guld i jaktstarten. Han startade tolv sekunder efter norrmannen Ole Einar Bjørndalen. Han vann även guld i distansloppet. Han vann också en silvermedalj i masstarten. En vinnare!

martin-fourcade-girlfriend-helen

Fourcade har vunnit den totala världscupen fem gånger, 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, 2014/2015 och 2015/2016. Martin var 27 år när han pappa med sin kära, fru Helen, skollärare (2015). Han hade anförtrott den lyckliga händelsen några månader innan att paret flyttar till Oslo (Norge). Igår såg jag honom i TV-rutan plocka en ny andraplats efter en enorm slutrökare, skytte/åkning på topp!

I Malmö bor en med samma namn på 34 år, så helt ovanligt är namnet nog ej? 

🙂

Källor:
sv.wikipedia.org
purepeople.com
gala.fr
biathlon.com
spox.com

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.