Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Okänd, känd, pianisten Brian Crain, kompositör, du måste höra…

2 kommentarer

cainbrian

Brian föddes i Hollywood, Kalifornien. Han har komponerat musik så länge han kan minnas. Familjemedlemmar som talade till honom var mycket ung fick honom att börja vissla nästan hela tiden. När någon frågade vad han visslade, svarade Brian mest att,”Jag vet inte. Jag bara gjorde det.”

Kompositören har valt delvis göra sig känd genom facebook och youtube och där jag fann hans namn. Lyssna på hans musik nedan, flera länkar, du måste! 🙂

Brian Crain är känd för sin melodiösa, emotionella stil av ny-klassisk och new age musik. Svårt veta, men han är född i USA och har gått på Serrano High School. Bor i Coeur d’Alene, Idaho, men från Wrightwood, Hollywood, Kalifornien.

Han var bara sex år gammal när hans föräldrar köpte en miniflygel, tänkte att Brians musikaliska talanger skulle kunna användas mer som ”polerat medie”. Men Brian fortsatte att vissla sina låtar. När han var tio år gammal, började han ta pianolektioner, men han blev snart uttråkad av lektionerna. Dessutom tog piano tid från hans nya passion, baseball. Så han gav upp pianot.

Men hans behov av att komponera skulle inte stoppas. Hans vänner skulle ofta höra honom vissla sina nya kompositioner under spel med baseball. Vid denna unga ålder, var hans dröm mer att bli en professionell basebollspelare och – samtidigt vissla sina egna låtar.

Han improviserade på pianot och började träna sig att komponera vid pianot, i 20-årsåldern, som t.o.m. blev till till prisbelönta barnfilmer. Han drömde ännu – om att få chansen spela professionell baseball, men efter en misslyckad uttagning med proffs släppte han sin dröm. Det var under denna tid som hans familj föreslog han skulle spela in sina personliga pianoverk och släppa dem på CD.

Och det första blev väl mottaget så han spenderade all sin tid till att komponera och spela in sina egna verk. Nu skämtar han om att det bästa som någonsin hänt honom var att inte bli en professionell baseballspelare. 🙂

Brians album ”Piano Opus” och ”Piano och Light” experimenterar med ”udda tider och minimalistiska begrepp”. Skrev vackra melodier ovanpå tajmade låtar som en utmaning lämpad för Brians kärlek till matematik och strävan efter nya idéer inom musiken. Han har också nått stora framgångar med sina två duettalbum ”Piano och Cello Duet” och ”Piano och Violin Duet”, som också inspirerat tiotusentals piano-, violin- och cellospelare att utföra Brians kompositioner över hela världen.

crain

Många av Brians kompositioner används i filmer och tv-reklam runt om i världen och i 2013 hedrades han som kultur-ambassadör för Yeongwol, Sydkorea, en av platserna för vinter-OS 2018. Han har en betydande skara fans i Asien, där hans musik har använts i stor utsträckning tv-reklam och programmering. Mammans namn fick jag fram av sökande, kuriosa. Bonnie Crain ca 75? 🙂

Lyssna, njut!
Moonrise Baby Piano
https://www.youtube.com/watch?v=riZ01rthxY0
Two spirits soar
https://www.youtube.com/watch?v=-ua7vsWw2b8
Evergreen
https://www.youtube.com/watch?v=S0KSt7YFCOU
Earth
https://www.youtube.com/watch?v=fOXzWV86TOY

Härliga varva ned till! Liiite som Enya utan sång 🙂 ❤

Källor:
rhapsody.com
youtube.com
briancrain.com
facebook.com
xworldmusic.wordpress.com

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

2 thoughts on “Okänd, känd, pianisten Brian Crain, kompositör, du måste höra…

  1. Vilken underbar musik han gör. ..Tack Janne ❤ ❤

    Liked by 1 person