Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Oupptäckta stammar finns ännu, en man är ensam levande kvar…

4 kommentarer

amazon-tribe-main

Mycket intressant om sådant som finns men vi knappt vet om. Jag har skrivit om kannibaler, okända människor, ännu idag. Så frågan är.

Kan det finnas helt oupptäckta stammar kvar? Som i – isolerade folk är personer eller folkgrupper som antingen självmant, eller på grund av slumpen, lever, eller har levt, utan någon nämnvärd kontakt med det som för tiden betraktas som den moderna civilisationen. Jag sökte ännu en gång 🙂 Utan att resa…….

Vad är – svaret?
Svaret kort är, mest troligt i: Sydamerika, Centralamerika och på Nya Guinea. Mer noga, i Peru, Brasilien och där det finns enorma regnskogar och platser ingen tidigare varit på. Det tar över tre veckor att ta sig igenom djungeln till ex. en stam i Javaridalen. (2011).

Experter säger att det absolut kan finnas helt oupptäckta stammar kvar. De beräknar att det finns minst 100 oupptäckta. Det finns fortfarande platser djupt inne i skogen som ingen någonsin varit på. De vet inte vad som finns där ute.
Enligt samma experter vet vi ej om dessa stammar ej ens vet om omvärlden. De kan ha sett flygplan och de måste ha hört historier från andra stammar.

Etnologer anser att det i Amazonas fortfarande finns runt 50 stammar, som inte har haft kontakt med världen utanför. Man känner bland annat till deras existens från andra indiangrupper i närheten. Vissa av de okända stammarna har man försökt att kontakta för att få dem att flytta in i reservat, då deras områden hotats av vägbyggen. När man fick kontakt med panaréindianerna, dog emellertid 80% av dem av sjukdomar som var okända för dem. Den brasilianska regeringens politik är därför att om möjligt låta stammarna vara ifred. Otäckt att vi ger dem sjukdomar…

Mashco Piro-stammen lever isolerade från omvärlden i Amazonas regnskogar. På senare tid har stammen börjat röra sig mot närliggande byar – och avsikterna har inte alltid varit fredliga. I maj 2015 dödades en invånare i en närliggande by av en Mashco Piro-pil. Nu ska antropologer för första gången försöka få kontakt med stammen i ett försök att förhindra framtida sammandrabbningar. Ses på bilderna.

Peruanska myndigheter har förbjudit kontakt med Mashco Piro och ett dussintal andra stammar, främst på grund av att de har svagt immunförsvar mot vanliga sjukdomar. Reuters rapporterar att ett team med läkare befinner sig en bit från platsen för att kunna hjälpa till om en epidemi skulle utbryta inom stammen.


sn-tribesh

Så en märklig sak, samtidigt spännande och – det känns ensamt. Han kallas ”Man of the Hole, Mannen i hålet, även kallad den isolerade Tanaruindianen. Han är en ensam, okontaktad indian som lever i den brasilianska delstaten Rondônia. Han är troligen den sista överlevande av en okänd indianstam. Man vet väldigt lite om honom. Han lever ensam i ett litet skogsområde och hans stam dödades troligen av bönder, skogshuggare eller kolonister eller av sjukdomar som förts dit av dessa, någon gång de senaste 40 åren.

Indianen har kallats ”Mannen i hålet”, eftersom han gräver flera meter djupa hål med spikar i botten, för att fånga djur. Han har också grävt ett hål i mitten av en liten stuga, där han lägger sina få ägodelar och för att gömma sig för utforskare. Han har undgått alla försök från myndigheter att kontakta honom.

Hålen är över 1,8 meter djupa. Han anses vara den sista i sin stam och kanske då – den mest ensamma människan på jorden. Man upptäckte honom 1996. Under 2009 blev mannen attackerad av beväpnade män, men tros ha överlevt.

Återkommer i ämnet, vem vill inte veta hur dessa ska klara sig? Jag tänker en gång extra på den sista, ensamma mannen av – TI Tanaru, Rondônia. ❤

Källor:
illvet.se
themysteriousworld.com
smashinglists.com
nyheter24.se
expressen.se
en.wikipedia.org

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

4 thoughts on “Oupptäckta stammar finns ännu, en man är ensam levande kvar…

  1. ”Människan är inte skapt att vara ensam” tänker jag och undrar hur han har det, den ensamme mannen 💙

    Liked by 1 person

  2. Wow så roligt att läsa detta om indianstammar som lever så isolerat. …tack vännen 💜 💖

    Liked by 1 person