Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Humor är vad? Denna sista dag 2016, nyårsafton…?

4 kommentarer

För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.
Nalle Puh – A.A. Milne

Idag ska jag ta tag i ordet humor, vi tänker på skratt och leenden? För humor – är förmågan hos människor, saker eller situationer att framkalla glädjekänslor eller ganska lika – förmågan att kunna se och kunna ge uttryck för det roliga i saker och ting .

För mig kan humor vara personifierad genom ex. Groucho Marx, John Cleese, Lorry-gänget, eller Jacques Tati. Ulvesson, Hasse och Tage, Kalle Sändare eller Jim Carrey.

TV är det enda sömnpiller som man tar genom ögonen.
Vittorio de Sica

Svensk humor finns nämnd sedan 1800-tal då många roliga historier (bland annat västgötahistorier och knallehistorier) tecknades ned. John Cleese i Monte Pythons sketch ”Departementet för löjliga gångarter” är ett senare bra exempel på annan modern humor.

För att uppfatta det roliga i en situation krävs ett ”sinne för humor”, något som alla människor har, men det finns många olika individuellt styrda faktorer som avgör om en enskild person finner en specifik händelse rolig.

Humorns uppbyggnad har studerats av bl.a. Aristoteles och Arthur Schopenhauer. Sci-fi-författaren Robert A. Heinlein menade att humor kommer ifrån smärta, medan Isaac Asimov hävdade att antiklimaxen ligger i humorns hjärta – oviktiga saker får större vikt än de som vanligtvis skulle få störst betydelse.

På senare åren kom så ståupp-komik, av engelskans stand up comedy, som är en form av komisk underhållning, där en ensam underhållare, ståuppkomiker, talar från en scen till en publik med en mikrofon. En jag tycker är bra är norrländska Ronny Eriksson som utvecklat det som lite protest. I övrigt kom fram många rent usla förmågor. Bilder på Jim Carrey, mannen med ansiktsmimiken, Hasse och Tage, de svenska bästa.

Doktor Kotte slår till

Jag satt på kajen och såg tankfullt ned i det smutsiga vattnet, när plötsligt en gammal vän dök upp.
Expressen

Idag firar ej alla stort – ej ens smått, och man kan vara nöjd om man mår bra och kan få en fridfull afton. Smällare på avskild plats allena, djur skräms. Ha alkoholen lagom tack 🙂

Ta det lugnt alla, och gott nytt år 🙂

new years eve 2017

Källor:
farbrortorsten.com
gd.se
sv.wikipedia.org
sv.wiktionary.org
expressen.se
ordsprak.se

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

4 thoughts on “Humor är vad? Denna sista dag 2016, nyårsafton…?

  1. Gott nytt 2017 önskas förstås 🌟🎆🎉💞🌟

    Liked by 1 person

  2. Humor finns det gudskelov hos alla mer eller mindre. …2017 är ett oskrivet blad. …Gott Nytt År fina vännen 💜 💖

    Liked by 1 person