Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Elvis var far, men till vem och vad vet man…? Del 1 av 2.

2 kommentarer

lisa_elvis

Lisa och Elvis

The King, Kungen, Elvis, kanske den största artisten någonsin. Men hans privatliv vet vi bara en del om och detta skrivs om ibland. Börjar med att berätta att svenska Lisa Johansen påstått att hon är Elvis Presleys riktiga dotter – men blir inte trodd av hans familj. Hon stämde dödsboet på 880 miljoner kronor. Kvinnan, Lisa Johansen – en gift mor till fyra barn med en juristexamen. ”Det är en stabil stämning”, sa maken Alexander Johansen.

På wikipedia står: Lisa Marie Presley, född 1 februari 1968 i Memphis i Tennessee, är en amerikansk sångerska och låtskrivare. Lisa Marie Presley är dotter till Elvis Presley och Priscilla Presley och enda barnet till Elvis. När Lisa Marie var 6 år – 1973, skilde sig föräldrarna och Lisa bodde med sin mamma.

Vad har Lisa och maken Alexander för syn på detta?
Uppväxten med Elvis beskrivs i boken som ”en saga” där hon av ikonen kallades för ”Sunshine”. När Elvis dog 1977 ska Priscilla ha fört Lisa till Sverige för ”att skyddas” tills hon var 25 år och skulle få arvet. Sista samtalet ska Lisa ha fått från Priscilla när hon var 15. När bilder på ”nya” Lisa Marie Presley dök upp i tidningar trodde Lisa att det var del i skyddet. Av detta så stämde då Lisa Presley-familjen och vill ha skadestånd och upprättelse.

I över 20 år har Lisa Johansen påstått att hon är dotter till kungen, Elvis Presley. För flera år sedan skrev hon boken ”Jag, Lisa Marie – den sanna historien om Elvis Presleys dotter” som vållade stor uppmärksamhet i både Sverige och USA.
I boken påstår Lisa Johansen att hon är Elvis och Priscilla Presleys biologiska dotter, och att Lisa Marie Presley är en dubbelgångare. (!)

Presleys familj anlitade kändisadvokaten Singer som skrev ett brev till Johansen där han uppmanade henne att sluta med ”falska anklagelser” och hotade att stämma henne, enligt amerikanska magasin som Rolling Stone och Billboard.

Lisa Johansen stämde då Priscilla Presley och företaget Elvis Presley Enterprises Inc. som förvaltar ikonens arv. ”Jag har inte velat göra en stämning tidigare mot vederbörande. Då det nu har blivit så många och märkliga anklagelser och handlingar från min mor, Priscilla Presley, har jag nu ändå nödgats att på detta vis säga ifrån”, skrev Johansen.

Kravet till en domstol i Memphis var på 130 miljoner dollar, ca 880 miljoner kronor för sveda och värk. Maken sa att, ”vi har bevis som visar på det förtal och skrämseltaktik som familjen använt mot oss. Bland bevisen ska det finnas ett DNA-test som Lisa genomfört i London långt senare som ska bevisa att hon i själva verket är Elvis dotter.

Här är starten på varför detta uppstod. Men hur är berättelsen, 2011 nämns en överklagan på ”ett beslut om att avvisa hennes ursprungliga process, som sökte  130 miljoner dollar i skadestånd och en domare avfärdar att hon ej hade något bevis för konspiration.”

Johansen har också varit i en rättslig process om sina memoarer ”Jag, Lisa Marie: Den sanna historien om Elvis Presleys riktiga dotter” eftersom hon vägrade ett DNA-test efter att ta emot  200 000 dollar för att kontrollera allt. Men maken till Lisa försvarade Lisa när frågeställaren frågade varför hon tog aldrig ett DNA-test. ”Varken Priscilla Presley eller ”gården” har någonsin begärt DNA … eftersom de är väl medveten om vem hon är.”

dottrar2 Döttrar?

I boken presenterar Lisa en huvud- och ansiktsanalys av Lisa Marie som hävdar att den vuxna pannan är mer än 10 procent mindre än hennes panna som barn. Svenska kriminaltekniska experten Håkan Borglund har jämfört 38 bilder av Lisa Marie i åldrarna 2 till 9 med åldrarna 18 till 26, och lär ha sagt: ”. Det handlar om två olika personer här.”

Johansen säger att hon föddes 1 februari 1968, dotter till ”Priscilla Ann Beaulieu och Elvis Aaron Presley” och beskriver sin barndom på Graceland som en ”saga med min far som kungen och mig som bortskämd prinsessa.”

Efter Elvis dog beskriver hon placeringen av en baseballhandske i sin fars kista. Men hon säger att hon minns lite efter begravningen tills Priscilla tog henne till Europa. Priscilla sa till henne att hon skulle leva med en fosterfamilj i Sverige och varnade henne att inte berätta för någon som hon var för sin egen säkerhet.
”Du kommer att kallas Sari – Sari Rosenquist”, ska Priscilla ha sagt till henne.

Först sa Priscilla att hon skulle ringa för att kontrollera hur det var, men allt eftersom åren gått blev kontakten mindre och mindre frekventa. När Johansen först märkte pressbilder av en ung kvinna som påstod sig vara Lisa Marie Presley trodde hon det bara var ”ett pågående steg i det kostsamma säkerhetsarrangemanget som gjorts för mig.” Fortsättning följer snarast, namnen på de sju som ska vara hans barn…

Källor:
aftonbladet.se
cattasbubbla.se
nationalenquirer.com
sv.wikipedia.org
memphis.about.com
hollywoodnewsdaily.com

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

2 thoughts on “Elvis var far, men till vem och vad vet man…? Del 1 av 2.

  1. Mycket intressant läsning men om jag tror att hon är den riktiga LisaMarie så tror jag det inte. ..hon är inte lik Elvis alls. .Tack Janne alltid så roliga saker du skriver om ❤❤❤

    Liked by 1 person