Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Johanna Ahlm, EM:s sköna expert-kommentator i handboll…

johanna

Du såg väl EM i handboll för damer på TV? Ja, det pågår nu i december men Sveriges öden blev till slut i moll. Med den charmiga expertkommentatorn? Johanna?

Hon är – Johanna Marie Heléne Ahlm, född i oktober 1987 i Härlanda i Göteborg, åter boende i Göteborg – är en svensk handbollsspelare. Hon är högerhänt och spelar i anfall oftast som mittnia. Efter flera år utomlands återvände Johanna till Sverige 2016. Längd: 175 cm. Vikt – 69 kg, innan julmaten iaf.

4 juli i år: ”Blytungt besked för svenska damlandslaget i handboll i dag: Johanna Ahlm, 28 år, missar OS efter en korsbandskada i knäet. -Just nu känns det bara fruktansvärt tungt. Jag såg verkligen fram emot att få spela OS och EM på hemmaplan i december.” Men vi som sett EM nu har sett damernas slås ut och Ahlm varit en duktig och snygg expertkommentator.

johanna-ahlm

En av Sveriges största stjärnor återvänder till klubben där hon började i bollekis under tidigt 90-tal nämligen IK Sävehof. Hon är: Svensk mästare: 3 (2006, 2007, 2009).

Med Viborg HK:
Damehåndboldligaen: 2 (2010 och 2014)
EHF Women’s Champions League: 1 (2010)
Cupvinnarcupen: 1 (2014)

Landslaget? Bästa tre?
OS 2008 i Peking: 8:a
EM 2014 i Kroatien och Ungern: Brons

Patrik Fahlgren var tidigare tillsammans med henne, numer är han tillsammans med Kanal 5:s stjärna Jessica Almenäs. Han lirade handboll i danska FC Midtjylland och har representerat landslaget vid ett flertal tillfällen.

Idag bor Johanna med pojkvännen Rasmus Overby, i augusti var han hemma i Danmark tillfälligt, men de bor i Göteborg.

Källor:
sv.wikipedia.org
aftonbladet.se
expresssen.se
savehof.se
birthday.se
hitta.se

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.