Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Julen för de fattiga – värt tänka på, Tomten är ju snäll med…?

Dag 19. En viktig dag idag. Jag tänkte ta upp situationen för många kring jul, det fattas pengar till julmat och julklappar för många. Idag finns mycket engagemang, ex. finns många du kan läsa om på Facebook, i tidningar, tv-reklam m.m. Kanske kan du i det lilla hjälpa någon, något? Om det är i din grannkrets, vänkrets kan ett julkort i deras brevlåda ge glädje. Julen kostar enormt mycket pengar, men håller vi oss till lagom så finns det fynd. Sök på nätet, dagens länkar med goda tankar och hjälp.

”Många hemlösa firar jul ensamma, detta innebär en högtid i bitande kyla, med lite eller ingen mat och inga vänner. Låt inte detta hända i din närhet utan se till att hjälpa hemlösa i jul. Det finns massor av olika sätt att hjälpa hemlösa i jul och du kan välja till vilken grad du vill engagera dig. Har du lite till övers är det enkelt att kontakta en lokal hjälporganisation och se vilken hjälp du kan erbjuda dem. Detta kan innebära allt från matlagning till insamlande av pengar ute på stan.”

Man kan skänka en slant till något gott ändamål. Tips.

lightz

Frälsningsarmén hjälper fattiga och hemlösa få en jul. Från 50 kr.
LÄNK
http://fralsningsarmen.se/ge-en-gava/sidor/litet-donationsform/

Bidrag till Röda Korset – Ge bort en donation i present?.
LÄNK
http://stod.redcross.se/skank-valfritt-belopp/

Världsnaturfonden
Att ge bort ett fadderskap, är en uppskattad present som värnar om framtidens biologiska mångfald. Som givare av ett fadderskap bidrar du varje månad till WWFs viktiga arbete. För mottagaren av gåvan blir det en uppskattad present med omtanke som räcker länge!
LÄNK
http://www.wwf.se/insamlingsportal/fadder/1464897-ge-bort-fadderskap-b

Barncancerfonden
LÄNK
http://www.barncancerfonden.se/stod-oss/

UNICEF
Julklappar som räddar barns liv
LÄNK
http://unicef.se/gavoshop

BRIS – Barnens Rätt i Samhället
LÄNK
http://www.bris.se

Läkare utan Gränser
Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Vi bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.
LÄNK
http://lakareutangranser.se/

”Det var en gång en jul för länge sedan, då man ännu kunde se fattiga människor gå omkring på gatorna. På den tiden var det ingen skam att vara fattig, så trashankar och avsigkomna stackare behövde inte hålla sig borta ur folks åsyn utan strövade fritt omkring.” Så börjar boken om Karl-Bertil Jonssons julafton. En kille som kände för att hjälpa om än på ett något annorlunda vis, ett populärt program på julafton…

aaafirelightaaafirelightaaafirelight

Källor:
google.se
div organisationer som ovan

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.