Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Micka Cain, Allt för Sverige, kom tvåa och den vi minns mest…?

Färgstarkast i Allt för Sverige med amerikanska tävlande som sökte sina rötter här tycker jag var – Micka Cain. Programmet slutade nyligen. ”För sjätte året i rad står ett gäng amerikaner beredda att upptäcka det land deras släktingar en gång utvandrade ifrån. Deltagarna i ”Allt för Sverige” har olika bakgrunder, vitt skilda yrken och bor spridda över USA. I den slutliga finalomgången tävlade Micka Cain och Sarah Steinman mot varandra. Vinnare blev Sarah Steinman.

Micka är 34 år, 1982:a – skribent och diet- och fitnessinformatör, från Cincinnati, Ohio, USA. Hon föddes i Colorado, men växte upp i Puerto Rico. Hennes föräldrar var missionärer och de bodde i slummen, som därför blev Mickas uppväxtmiljö. Har studerat bibelvetenskap vid Capernwray Bible School, Australia

Hon är känd för att hon skrattar mycket och har massor av utstrålning. Efter Puerto Rico flyttade hon till Littleton, Colorado, för att gå sina sista år i high school. Då gick hon på Columbine high school och var med om den fruktansvärda skolmassakern 1999. En av hennes närmaste vänner miste livet den dagen, något som fortfarande gör henne ledsen. Hon blev ändå en av av överlevarna, ”…hon var på väg till idrottslektionen.”
”Jag bytte om och gick till lektionen. Det var då Eric och Dylan kom in, mördarna, och började skjuta människor. Vi hörde folk skrika, vi såg blod och människor som kom ut från cafeterian och alla insåg att det här var på riktigt.”

mickabloggjn

Micka som själv är en självständig person hoppas hitta historier om starka kvinnor i hennes förflutna. Hon är gift med en man från Puerto Rico och de har barn tillsammans. Hon älskar att hälsa på sin farmors ”svenska” gård i Colorado, där hon som liten fick lära sig om ”tummetott och lilla vickevire” .

Kritik? I ett avsnitt alldeles i slutminuten började Micka att prata. Hon börjar sucka högt och utbrister på spanska: ”Dios mio”, vilket betyder herregud. Men tävlande John Burt ansåg henne som avsiktligt störande. Hon anser man såg i senare tävlingar så pratade hon alltid med sig själv, ”Det hjälper mig att prata med mig själv under tävlingen.” Vem av oss gör ej det? 🙂

The charming Lady from Ohio 🙂

Källor:
expressen.se
svt.se/allt-for-sverige
allas.se
sv.wikipedia.org

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.