Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Sångaren Tommy Nilsson, i Så mycket bättre, har haft ett digert liv…

tommy-nilsson2

Vi är många som sett honom genom åren, finns få killar med en sådan rockröst och med en riktig kraft. Han har berättat själv om sitt liv, kvinnorna, alkoholen och barnen. Många undrar hur lång han är, rätt är 1,95 meter.

Han är känd för nio soloalbum, Melodifestivalen, Så mycket bättre bl.a. Sedan tre år tillbaka är han nykter alkoholist och vid sin sida har han sambon Linda och deras lille son Tim.
”Jag har jobbat hårt för att bli den jag vill vara”, säger Tommy. Någon undrar om han dricker öl? I TV verkar han vara lynnig och aningen divig ännu, en synvilla? Fast hans rock står sig gott 🙂

Han är – Erik Tommy Nilsson, född i mars 1960 i Solna kommun, är en svensk artist, låtskrivare och skådespelare samt röstskådespelare. Han var tidigare gift med Malin Berghagen, vilken han har två barn med. Tommy har totalt fem barn med fyra olika kvinnor.

Nilsson var sångare i rockbandet Horizont (vilka även spelade in en LP, där han sjunger) fick kontrakt med Frankrike och fick stora framgångar med sitt debutalbum, en blandning av discorock och ballader. Efter ett par år av pendlande mellan Frankrike och New York återvände han till Sverige. Där var han ju kändis och levde rockliv.

1985 gick Nilsson med i hårdrocksbandet Easy Action, där han ersatte bandets vokalist. Samma period ska han enligt gruppens gitarrist Kee Marcello även ha varit förstaval som förstesångare i Toto, men då de inte fick kontakt med honom så blev han aldrig deras sångare. Oj!

Nilsson satsade då på en solokarriär och fick ett stort genombrott med låten ”Allt som jag känner”, en duett han sjöng med Tone Norum 1987. Det gav honom Rockbjörnen som bästa manliga artist samma år. På det följde den svenska Melodifestivalen 1989, där han framförde det segrande bidraget ”En dag” som slutade på fjärde plats i Eurovision Song Contest 1989. Under 1990-talet hade han fortsatta framgångar, bland annat med ”Dina färger var blå” som användes flitigt av Pripps i en reklamfilm.

Vi hoppar till år 2016 då deltog han tillsammans med Patrik Isaksson och Uno Svenningsson i Melodifestivalen och detta år ser vi honom i Så mycket bättre.

”Det har gått fem år sedan skilsmässan från Malin och Tommy betonar att det är en ganska lång tid. Han har tagit sig genom den sorg det innebar att bryta upp efter femton års äktenskap och konstaterar att slutresultatet är gott. Det är ingen hemlighet att hans alkoholism var en bidragande orsak till att äktenskapet tog slut och han kom i kontakt med Anonyma Alkoholister, AA, av en slump.

Sedan den dagen har han inte druckit en droppe, inte ens obs. lättöl, och förklarar att för hans del finns ingen annan möjlighet – annars är han tillbaka på noll. Han mår bättre än någonsin och hans enda last är att han tjuvröker då och då. Nu går han inte längre på AA:s möten och har lite skuldkänslor för det eftersom det skulle kunna hjälpa andra.”

angelicanilsson

Hans dotter, småbarnsmamman Angelica Edlund, var 2004 med ”Big Brother”-stjärnan Olivier de Paris och var nyförälskad.  Angelica hade sedan ett tidigare förhållande, där hon fick sin son Robin. Hon arbetar som försäljare. Hon satsar på musiken och turnerar med sin nya singel.diskopop.
”Det är pop med electroinslag. Musik som passar på dansgolven” sa hon till expressen – 2006.
Barn: Isak Nilsson, Linn Nilsson, Kalle Nilsson, Angelica Nilsson, Tim Nilsson.

Tommys femte (och sista?) kvinna är Linda Olsson. De träffades när teaterpriset Guldmasken delades ut, och har varit ett par sedan dess. Han trivs bäst med att få sitta i sin lilla friggebod och skriva musik.

Dagsläget? De har som sambo delat tiden mellan hans hus i Hälsingland och hennes bostad i Stockholm, men idag ska de bo i villa i Roslagskulla utanför Stockholm. Bilderna, på Tommy, Tommys dotter då med Olivia.

Obs imorgon börjar julens inlägg varje dag med alla fakta, uppdaterade och allt du behöver veta 🙂 Föj!

Källor:
sv.wikipedia.org
hemmets.se
aftonbladet.se
hant.se
expressen.se
seohor.se

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.