Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Många ser tydligen på Paradise hotel, även om mycket är fejk…

paradisehotel

Ingen kanal har råd att avstå från de populära dokusåporna. Men vad blir konsekvenserna av att ha varit med i en dokusåpa som Big brother, Robinson eller Paradise hotel? Ja, där gäller nog både ock. Jag ska berätta vad jag funnit om detta som lämnar en del frågetecken. Hur äkta är det? Jag blev nyfiken på vem som gör inköp av sådana här, såpor/personliga serier.

Jag vet, TV4 var först och sedan har det vandrat, nu visas Paradis-hotellet på Viafree. Viafree är MTGs nya reklamfinansierade streamingtjänst som ersätter TV3 Play, TV6 Play, TV8 Play och TV10 Play. Viafree erbjuder innehåll från MTGs linjära TV-kanaler och är nu de bakom serien. Programmet är skapat av de brittiska produktions bolaget Mentorn.

Var är de i år 2016?
Mexikos stillahavskust. – Årets nya hotell, Sol de Occidente, är dokusåpans lyxigaste någonsin. Lyx för unga.

”Paradise Hotel Sverige vann Kristallen 2014 för årets bästa dokusåpa. Programmet handlar om unga singlar som får bo i ett lyxigt hotell. Deltagarna försöker rösta ut varandra och försöker själva hålla sig kvar så länge som möjligt.” 🙂

Paradise Hotel kommer – ursprungligen från USA 2003. Till skillnad från de flesta andra dokusåpor finns inga tävlingsmoment, utan hela programmet handlar om omröstningarna och för- och efterspelet kring dem. De tävlande kan rösta ut någon genom att denna blir utan ”partner” Förutom detta är det mycket sex, alkohol och festande.

Viafree skriver till unga som vill bli kända 🙂
”Att söka till programmet behöver inte vara något tabubelagt utan det kan vara ett smart och effektivt sätt att bygga dig en publicitet. Denna publicitet kan du använda senare när du planerar göra något annat med ditt liv. Antalet människor som bänkar sig framför TV:n när programmet sänder talar sitt klarsynta om att detta är en arena du ska figurera i ifall du söker publicitet.”

År 2005 sändes två svenska versioner i TV-kanalen TV4, med Josefin Crafoord som programledare. De två första svenska säsongerna var lokaliserat på hotell Villa Arabesque i Acapulco, Mexiko. Andra säsongen vanns av Jim Roslund. Den tredje säsongen vanns av Jackie Ferm och Patrik Bergholm. Varje helg sände TV6 ett extraavsnitt som gick under namnet Paradise Hotel XL. Den fjärde säsongen sändes i TV6 i avsnittsrepriser. Femte säsongen spelades in i Mexiko hösten 2013 och sändes i TV3 senare samma höst, programledare var Malin Gramer.

Den femte säsongens vanns av Jesper ”Jeppe” Johansson och Aina Lesse. Paradise Hotel fanns också som webbspel på TV4:s mötesplats Blipville, som stängdes den 31 december 2010.


Hur fungerar detta med programmet, är mycket fejk? Svaren från före detta deltagaren Thobias Thorwid.

”Paradise hotel” är otroligt styrt och arrangerat. Folk säger vad du ska göra hela tiden, för underhållningens skull. Men för dig som varit med i programmet är det verklighet – och du måste för alltid stå för det du gjort. Det finns telefoner i varje rum som ringer och talar om för dig vad du ska göra. Om du lyder belönas du med mutor, till exempel alkohol och tobak. Om du inte lyder straffas du och får ingenting. Detta var aldrig aktuellt för mig. Jag har aldrig svalt en droppe alkohol i mitt liv och tänker minsann inte börja nu. Jag visste alltid var kamerorna var och sa aldrig det de ville att jag skulle säga.

Du måste inse hur otroligt svårt det är att vara sig själv inlåst och omringad av rastlösa främlingar som ständigt är påverkade av både det ena och det andra. En av de vanligaste frågorna jag får, förutom ”Åh – vad lång du är!”, är; ”Jag vill också vara med i PH – hur gjorde du?”. Jag blir lika ställd varje gång. ”Varför?” brukar jag fråga tillbaka. Svaret är nästan alltid det samma. Festa, pengar, stå i centrum, de säger sig veta hur de ska ”spela spelet” och pallar trycket. Igen frågar jag hur de kan vara så säkra?” (x1)


Idag, Viafree, vem ”ansvarar” för inköp och ligger bakom? Flera namn figurerar. Moa Estmalm, affärsområdeschef för Play på MTG Sverige. Anders Jensen (VD), Filippa Wallestam (Operativ direktör) och kanske då – Karin Stjärne (Programdirektör).

Karin har arbetat inom TV i 20 år. I januari 2014 kom hon till MTG TV som programchef från den dåvarande positionen som VD för Nordisk Film. Släkt så, otroligt nog, Hanna Stjärne ny VD för SVT, i september 2014, Hannas bror är gift med Karin, de är således svägerskor. Brodern (Jacob Stjärne) är ”Projektledare / Account Director” på reklambyrån Åkestam Holst. Ja, stenen faller inte långt från berget? 🙂

En jag gillar, som fått jobbet leda det, är Malin Gramer, som skulle få ett bra program jobba med. ”Hon kommer synas i ”Paradise hotel” hela hösten. Men Malin Gramers kontrakt med TV3 har gått ut.”

”Jag har ingen aning om vad som händer”, säger hon. Denna profil kommer gå långt om hon får chansen. Programmet tycker jag ej något om. Aningen Trumpen 🙂

Källor:
sv.wikipedia.org
expressen.se (x1)
aftonbladet.se
paradisehotel.nu
tv4.se
mtgsverige.se
dagensmedia.se

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.