Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Del 2 – Kriminella kvinnor, brott av alla slag, redan från 1250…!

1 kommentar

mabarker

Jag börjar med ”Mamman”, Kate ”Ma” Barker, som hade fyra söner och mellan 1931 och 1935 genomförde hon tillsammans med sina söner bankrån och kidnappningar runtom i USA. Kate Barker blev ökänd över hela landet som Ma Barker och spred skräck. Hon levde mellan 1873-1935 och var en amerikansk brottsling och gängledare.

1970 gjordes filmen Bloody Mama, regisserad av Roger Corman. I filmen spelar Shelley Winters huvudrollen som Ma Barker. Minns henne! 1977 gjorde Boney M en sång som heter Ma Baker som handlar om just Kate. FBI efterlyste henne och sönerna och 1935 blev de alla skjutna till döds i Florida. Kate Barker är också förebild till Mor Dalton som är mamma till Bröderna Dalton i serien Lucky Luke.


Otäckt om Theresa Knorr, född Theresa Jimmie Francine Cross i mars 1946 i Sacramento, Kalifornien, USA, är en dömd mördare, känd för att ha misshandlat och mördat två av sina barn och använt de andra för att dölja gärningarna.Theresa erkände alla mord för att slippa avrättning. Hon blev dömd till två livstider i fängelse. Hon kommer att bli föremål för villkorlig dom tidigast år 2027.


bonnie_parker

Bonnie och Clyde är ett av världens mest kända bankrånar-par. Aktiva 1930-1934.
Bonnie Elizabeth Parker och Clyde Chestnut Barrow var två mytomspunna kriminella, som mestadels rånade småbutiker och bensinstationer på landsbygden och som var verksamma i centrala USA under den stora depressionen, ofta tillsammans med medhjälpare. Ligan gick under namnet Barrowgänget och anses ha dödat minst nio polismän samt ett flertal civila.

Bonnie och Clyde överfölls under ett bakhåll och dödades 23 maj 1934, på en ödslig väg nära deras gömställe utanför Bienville Parish, Louisiana. De sköts av ett uppbåd.

En annan i deras gäng var Blanche Iva Barrow (född Caldwell), 1911-1988 – hon var Clydes bror Bucks – fru och svägerska! Vid sista uppgärelsen när polisen inringat dem bröt en blodig eldstrid ut, Buck sköts fyra gånger i ryggen och de andra försökte fly. Blanche stannade dock hos sin make efter han rasat ihop och hon infångades.
Blanche blev villkorligt frigiven efter att ha avtjänat sex år i fängelse, då hon skött sig, men avled i cancer.


Violette Morris (ofta kallad ”la Morris”), 1893-1944 i Lieurey, var en fransk idrottare och som föll offer för ett attentat under andra världskriget. I vad bestod hennes brott?
Hon var – kollaboratör och hennes roll som uppgiftslämnare till den tyska ockupationsmakten under andra världskriget blev hennes död, då hon föll offer för ett attentat.

Under sin aktiva tid som idrottare slog hon ett antal världs- eller Europarekord i olika friidrottsgrenar, samtidigt som hon även nådde stora framgångar inom motorsport, cykling, fotboll och simning.


Anna Östmo född Henriksdotter ca 1754, död 1783, var en svensk kvinna som avrättades för barnadråp. I vilket land?

Anna Östmo kom till norska gården Östmo i Hedmark år 1774. Hon hette då Henriksdotter och tog sig till Norge till fots från Linköping för att arbeta. Hon fick 1783 ett utomäktenskapligt barn som påträffades dött i ett skjul med en trasa i munnen. Pappan var en ung man som inte var konfirmerad. Östmo dömdes till döden.

Domen avkunnades 9 oktober 1783 och hon halshöggs av bödeln Franz Gottschalck Lædel. Hennes sista önskan var att bli begravd på kyrkogården men hon nekades detta. Kroppen kastades istället i en grund grav vid avrättningsplatsen. Kvarlevorna hittades vid en utgrävning 2010. Hennes kvarlevor kommer att jordfästas på kyrkogården.


Brott lönar sig sällan, dessa är bevis för det. Bilder på Kate ”Ma” Barker överst och även på Bonnie Parker.

Källor:
mesta läst och sökt, men letat källor, kontroll oftagenom: http://en.wikipedia.org/

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

One thought on “Del 2 – Kriminella kvinnor, brott av alla slag, redan från 1250…!