Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Jag upptäckte skådisen Jessica Grabowsky i Tjockare än vatten, du med…?

jessicagrabowsky

Jessica är född i Siilinjärvi, Finland och utbildade sig till skådespelare vid Konstuniversitetets Teaterhögskola i Helsingfors. Finlandssvenska skådespelerskan Jessica Grabowsky blev känd för den stora massan i filmatiseringen av Kjell Westös roman Där vi en gång gått och Aku Louhimies prisade film 8-pallo.

Nu däremot ser vi henne i andra säsongen av Tjockare än vatten. En bra tolkning som – Liv Waldemar. Trots detta tycker hon inte om att stå i centrum och ger sällan intervjuer. Men serien jag nämnde, dramaserien Tjockare än vatten, som utspelades på Åland, den spelades icke in där utan ute på Barnens Ö som ligger två timmars väg från Stockholm.

grabw1

Jessica Grabowsky, född i april 1980 är en finsk skådespelerska. Hon var nominerad för en Jussi Award i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll för sin insats i en 2011-film Missa kuljimme Kerran (Där vi en gång gått). Grabowsky utexaminerades från Teater-högskolan 2007.

Språkmeriter: svenska, god finska och engelska, nöjaktig spanska.

grabowsky

Jessica är även känd från Glada Huset. Intressen är sjunga och rida. En okänd, känd skådis som jag försökt få mer ljus på. Hon är värd det…

Källor:
en.wikipedia.org
svenska.yle.fi
svt.se
actorsinscandinavia.com

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.