Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Little Jinder har musiken i blodet, men går sin väg, TV4 ikväll…

littyle

Sångerskan som jag såg i Musikhjälpen, en ung tjej och som fick alla i bra stämning. Jag tycker hon har en egen, personlig röst –  hon heter Astrid Maria Josefine Jinder, född i februari 1988, boende i Enskede – och är en svensk popartist. Med en gammal synt och en dator fördrev hon de sena tonåren med att göra ”mysig indie-electronica”.

Hon är dotter till Åsa Jinder vår duktiga folkmusikant och – även författare, samt Björn Stove. Josefine hoppade av gymnasiet och bosatte sig i England där hon studerade på Liverpool Institute for Performing Arts, bl.a. ljudteknik, stället som ägs av Paul McCartney. Nyligen tog det slut med konstnären Ossian Mellin, som gjort omslaget och videorna till hennes nya album. Innan honom Nils Tull – Veronica Maggios ex.

Josefine Jinder skivdebuterade i augusti 2008 med EP:n Polyhedron, 20 år ung, som i mars 2009 följdes upp med Youth Blood 12″. Därefter har hon turnerat och spelat i både Europa och USA. Hon medverkade våren 2010 i panelen i Radio Stockholms program Bäst i test, är även producent, sångerska och låtskrivare. Musiken anses påverkad av New Order, Kate Bush, IDM och disco. 2011 spelade hon på ett flertal ställen under Winter Music Conferance i Miami.

lilljinder

Uppföljarna ”Without You” och ”Keep On Dreaming” gjorde Jinder till ett namn i dubstep-världen i stort, men också i Pop-Sverige. I samband med en singel drog Jinder till LA, turnérade runt i Europa och avslutade med ett gig på Emmabodafestivalen, där hon uppträdde i pyjamas då stylisten försovit sig.

Om mor Åsa Jinder – bor sedan 2006 i Acktjära utanför Bollnäs, Hälsingland, tillsammans med maken Jonas Otter. Åsas barn är Johannes och Josefin 12 år från första äktenskapet med Björn Stove – och bonusdottern Patricia, från Jonas tidigare förhållande. Hennes första man Björn – spelade saxofon, lite känd också som klarinettist i polisorkestern och det äktenskapet höll i fem år. Björn, född 1959 – polis.

Sedan bestämde sig Josefine för att flytta hem, lämna sitt team i Trouble & Bass och starta upp med Goldenbest i Stockholm för att äntligen släppa sitt debutalbum. Har sagt att hon upptäckte syntar runt samtidigt som hon upptäckte pojkar. Vi kommer läsa mer om henne, framåt och personlig, en bra kombo, skrev jag tidigt i blogg.

Citat Josefine:
”Den som klär sig helt beige är förmodligen pedofil. Eller fågelskådare. Eller akademiker. De vill smälta in i naturen för att komma undan med sina sjuka intressen.” Ironisk? 🙂

Den 25 februari 2015 fick Little Jinder en Grammis för Årets pop. Den 14 januari 2016 släpptes hennes tredje album Allting suger, som gick in på 16:e plats på Sverigetopplistan. Den 16 januari vann hon årets pop på P3 Guld-galan.

Jinder prydde omslaget till musiktidningen Gaffas februarinummer 2016. I mars 2016 tillkännagavs det att Little Jinder kommer att medverka i den sjunde säsongen av TV4:s program Så mycket bättre. Och detta är ikväll, kl 20-22 på TV4.

”Little Jinder spås bli den som får årets stora genombrott med Så mycket bättre. – Så vågar jag inte tänka, riktigt så grandios självbild har jag inte.”

Nu får alla tillgång till hennes musik och – en 28-åring som synts mer och mer i TV och media. Little Jinder som klasskamraterna döpte henne till när hon studerade ljudteknik i Liverpool 2007.

Källor:
luger.se
svtplay.se
sverigesradio.se
sv.wikipedia.org
svenskdam.se
radarmagazine.se
troubleandbass.com
aftonbladet.se
svd.se
runeberg.org
gp.se
cafe.se

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.