Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Beverly Johnson, modell, skådespelare, som varit mycket i media…

BOSS 5th Year Anniversary
Boende i New York, kan du möta Beverly Johnson med lite tur/otur 🙂
Hon är född i oktober, 1952, som sagt, en amerikansk modell , skådespelare och affärskvinna, dotter till en elektriker och en kirurgi-tekniker, Gloria.
Själv är hon nu 64 år ung 🙂

Utbildning: Studier i straffrätt vid Northeastern University, 1969-1972; studerade skådespeleri med Lee Strasberg. Hon blev känd när hon blev den första afroamerikanska modellen visas på omslaget av amerikanska Vogue i augusti 1974. 1975 blev hon den första svarta kvinna på franska upplagan av Elle. Hon är en av de 20 mest inflytelserika personerna inom mode. 1,75 meter lång.

Född i en medelklassfamilj i Buffalo, New York. Johnson var mästare simning i sin ungdom och strävade efter att bli just advokat. Förutom modell, har Johnson också skrivit en bok, Beverly Johnsons Guide, till ett liv i hälsa och skönhet, och inlett en skådespelarkarriär.

Hon har även haft roller i filmer Ashanti (1979), The Meteor Man (1993) och Crossroads (2002). Hon har medverkat i gästroller i flera tv-serier, bland annat Martin (TV-serie), Law & Order, Lois & Clark, även episod av Tredje klotet från solen (1998).

Linda's Voice Hosts BBQ And Bikinis Benefit

I slutet av 2014 skrev hon en artikel för Vanity Fair där hon anklagade Bill Cosby till att ha drogat henne i ett möte i hans bostad på Manhattan på 1980-talet, även om händelsen inte resulterade i ett sexuellt övergrepp. Johnson sade att Cosby spetsade en kopp cappuccino med en okänd drog. När hon kände sin ”kropp bli helt slapp” förstod hon vad som hände. Johnson skrek och förbannade honom flera gånger innan han blev arg och drog henne utanför. Hon har beslutat att berätta sin historia i hopp om att ”genom att nå allmänheten” skulle hon nå andra som varit sexuella offer för denne man och flera – har trätt fram. Hennes memoarer som tar upp bl.a. Cosby, släpptes i augusti 2015.

Under hela sin karriär har hon varit mycket aktiv i välgörenhetsarbete och talar ofta om hälsofrågor. I början av 1980-talet arbetade hon som AIDS-aktivist. Några av hennes aktiviteter var relaterat till hennes egna hälsoproblem. 1997 gick hon ut med det faktum att hon hade lidit av panikattacker under många år, med början på college. I början av 2000-talet, meddelade Johnson att hon hade haft en hysterektomi som hon antagligen inte behövde (en operation som innebär att livmodern tas bort).

Hon var gift med Billy Potter, 1971 (skild 1973), gift med Danny Sims (musikproducent och utgivare), 1977 (skild). Var i en långsiktig relation med skådespelaren Chris Noth.

Ett barn med ex-maken Danny Sims, en dotter, Anansa Sims. Hon heter egentligen även – Sims Patterson (född i december 1978 i New York). Hon är en amerikansk plus-size modell, gift med David Patterson sedan den 2010. Paret har tre barn. En dotter, två pojkar.

anansasims

Se Beverlys twitter: https://twitter.com/beverlyjohnson1
Fina bilder!

På nedre bilden dottern Anansa.

Källor:
en.wikipedia.org
imdb.com
notablebiographies.com
sv.wikipedia.org
simple.wikipedia.org

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.