Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Miranda Foxall Persson, ung tjej med politiska ambitioner, tanken är SD…?

miranda

En ung tjej på 15 år som tror på politiken och att den kan förändra, handlade en dokumentär på TV om. Det  var Miranda från Sölvesborg som många ansåg i framtiden via ungdomsförbund kunde blivit ”nästa Jimmie Åkesson”.

När jag såg filmen tänker jag på en bra tjej som kanske ångrar det mediala som följde på filmen. Det verkar som hon hoppade av, efter påstötningar från partiet som ej godkände ungdomsförbundet. Som hon uttryckte att ”jag är inte emot invandrare, jag är emot politiken.” Gyllene ord från en SD-are och som man ej tog vara på?

Vem är den här tjejen som vill förändra och som förmodligen lär synas på något sätt i politiken framöver?
Innan dokumentären står det. ”15-åriga Miranda från Sölvesborg väljer att engagera sig politiskt inom Sverigedemokraterna. Miranda – en politiker blir till skildrar hur hennes politiska åsikter växer fram och inspireras av hennes cancersjuka bror. Framtiden inom partiet verkar både ljus och utstakad ända in i riksdagen. Men snart hamnar Miranda i direkt konflikt med partiledningen…”

mirandany

Se gärna dokumentären: Miranda – en politiker blir till, 59 min.
http://www.svtplay.se/video/10413109/miranda-en-politiker-blir-till/miranda-en-politiker-blir-till-avsnitt-1

Miranda Millie Nikita Foxall Persson. är född i september 2000, 16 år idag. En hästtjej som i alla fall var – ny ordförande i nybildade i SDU Sölvesborg. Hon gick på högstadiet i Mjällby. Mamman är Eva, pappan, som är från England, diskuterar mycket politik och invandring. Mycket för att filmteamet vill det såklart. Hennes cancersjuka och vältatuerade bror syns också, även han med åsikter. Väl tillrättalagt för mig, men värt se den, vilket jag gjorde innan jag skrev om Miranda.

”Hon stöttas av sin principfasta mor men ifrågasätts av sin invandrade far, enligt SVT-artikeln. Miranda väljer att stå på det gamla ungdomsförbundets sida till slut efter många tankar. Nu idag har hon tappat sugen helt på politiken. Hon hade tänkt sig jobba i riksdagen och kanske bli riksdagsledamot, hon såg Sverigedemokraterna som det enda partiet som kunnat göra Sverige till det bättre. Idag är hon inte aktiv inom Sverigedemokraterna längre. En oerhörd förlust för Sverigedemokraterna.”

Sen SD:s partiledning där personer ringer upp och pressar henne att välja sida och göra ”smarta val”. Lite roligt att hon är från Sölvesborg hon också, precis som Jimmie Åkesson. Sakligt, utan moraliserande, skildrar dokumentären en familj i en främlingsfientlig trevlig liten stad. Och hur en ung tjejs politiska drömmar krossas av SD:s ledning.” Enligt Fredrik Virtanen.

Miranda är också märkligt nog en plats i Faulk County, i USA, i delstaten South Dakota. Kortare, Miranda ligger i SD.

Från början tillhörde hon SDU Blekinge 2014/2015, då de ej tidigare fanns på orten.
Ordförande då – Julia Strannemalm. Hon var ledamot med – Robin Karlsson och Niklas Nyström. Miranda är smart och kommer säkert finna sin plats oavsett…

Källor:
svt.se
sydostran.se
twitter.com
karlshamn.sd.se
aftonbladet.se

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.