Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Journalisten Rolf Porseryd som hela tiden rapporterar om tillståndet i världen…

porseryd

Idag 13 januari 2018 läser vi att Rolf ska lämna TV4. 71 år igår!

Krig, svältkatastrofer, diktaturer –  från journalister som ibland riskerar livet för att kunna rapportera hem till oss. Rolf har varit korrespondent och utrikesreporter i 36 år.
Nu har han fyllt 69 år (71 år 2018) och blivit fast anställd igen efter ett par år som frilansare. Han flyttade till New York för att arbeta där i ett och ett halvt år.

I maj 2015 utsågs Porseryd till att bli TV4:s nya utrikeskorrespondent i USA. Han tillträdde i augusti 2015 och skall arbeta fram till det amerikanska presidentvalet 2016 är över. Han har kvar sitt brinnande intresse för världen och dess utveckling. När han ser tillbaka på sitt långa yrkesliv finns det flera reportage han minns med stolthet. En stor TV-personlighet.

Rolf Lennart Porseryd, född 12 januari 1947, är en svensk utrikespolitisk kommentator för TV4-nyheterna. (Var) Som utrikesreporter har Porseryd bevakat flera uppmärksammade krig och oroshärdar, bland annat i Turkiet, Libanon, Kurdistan, Västbanken, Makedonien, Kosovo, Bosnien, Iran-Irak, Kuwait och Afghanistan. Mannen som kan ses i olika länder flera dagar i veckan? 🙂

michpellaporseryd

Porseryd gick med i Journalistförbundet 1972 och blev invald i TV4-klubbens klubbstyrelse 2009. 2001 befann sig Porseryd med fotografen Ulf Strömberg i Taloqan i Afghanistan, då denne sköts ihjäl av maskerade män. Rolf var en av fem utrikeskorrespondenter som skildrades i TV4:s dokumentärserie Korrarna.

Av de 35 år som Rolf Porseryd arbetat inom utrikesjournalistiken har han varit korrespondent i 15 år.
”Jag har varit ”korre” i Sydamerika, Hongkong, USA, Frankrike och nu USA igen. I de länderna har de respekt för de äldre. Man tar del av deras erfarenhet med glädje. Så var det även i Sverige när jag växte upp på 50-talet. Det var en självklarhet att visa respekt för de äldre. Så är det inte riktigt nu i Sverige.”

Läste nyheten kring OS. ”TV4-journalisterna Rolf Porseryd, Staffan Ahlström och Helene Wintzell överfölls på torsdagen av ett beväpnat ungdomsgäng i Rio de Janeiro. i augusti 2016.

Han är gift med – Margareta Porseryd, barn Pelle Porseryd, Michael Porseryd. Enligt källa. ”Rolf Porseryd är pappa till fyra barn och har sju barnbarn”.

”Att vara utrikesreporter eller korrespondent gör dig inte till en bra pappa per automatik. Tyvärr har jag missat mycket med barnen, men det har gått bra för samtliga. Jag vet att barnen ibland undrade varför vi aldrig åkte på charterresa? En gång åkte vi till Kreta och jag stannade kvar där hela veckan. Vi försökte även med Bali, men där var jag tvungen att lämna familjen för ett uppdrag.”

På en bild vid någon filmvisning ”Rolf Porseryd kom tillsammans sin kärlek Helene Wintzell (född 1950). Kvinnan och journalisten som överfölls av ett beväpnat ungdomsgäng i Rio.”

Källor ger ej svar, men Rolf är mannen vi alltid förknippar med nyheter live med smällar i bakgrunden, mannen med resandet i blodet. Bilder på Rolf och en med de nämnda sönerna.

Källor:
sv.wikipedia.org
news55.se
tankarnastradgard.se
svenskdam.se

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.