Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 3000 inlägg. Våga lär mer!

Vilka är Kempe och Quincy Jones III i Idoljuryn? Vad har de gjort…?

1 kommentar

idolmennen

Idol 2016 är TV-programmet Idols tolfte säsong i Sverige. Av de nya jurymedlemmarna har jag redan skrivit om Nikki, men två kvarstår. Fredrik Kempe och Quincy Jones III. Vi kollar upp Kempe som jag minns en gång hade en grymt bra röst och – Quincy visste jag inget om, men lärt mig han mixar svenska och engelska i ett. Snällast med?

kempe

Okej, Lars Fredrik Kempe, född 29 april 1972 i Vårgårda (då Älvsborgs län), är en svensk artist och låtskrivare, inom pop, opera, schlager och klassisk musik. Han är bosatt i Hammarby Sjöstad i Stockholm och är sedan  2013 gift med den moderate politikern Christoffer Järkeborn, sin sambo sedan många år. Mor och far är: Ann-Lis och Lars-Åke Kempe, syster är Camilla Kempe Sylvén.

Kempe har deltagit i Melodifestivalen två gånger som artist (2004 och 2005) och sedan år 2007 har han lyckats få med bidrag som låtskrivare varje år. Han är tenor, spelar piano och – fiol. Han har medverkat i musikaler som Les Misérables och Chess (på Cirkus i Stockholm). Han har även en bakgrund som förstatenor i Karlstads universitets manskör; Sällskapet CMB.

Kempe har belönats med Kungliga Musikaliska Akademiens Nicolai Gedda-stipendium två gånger. Han är även utbildad civilekonom. Kempe fick sitt genombrott med låten Vincerò 2002, en poplåt vars refräng lånats från Nessun dorma ur Giacomo Puccinis opera Turandot. Singeln låg på svenska försäljningslistan i 24 veckor.

Kempe har givit ut två musikalbum under eget namn där flertalet låtar har lånat refräng eller melodi från klassiska operastycken, medan verser skrivits och komponerats av Kempe. I Melodifestivalen 2004 framförde Fredrik Kempe sitt egenkomponerade bidrag Finally, 2005 framförde han låten Du och jag mot världen som en duett med Sanna Nielsen där de slutade på åttonde plats i finalen. Fredrik Kempe är en av de mest framgångsrika låtskrivarna i Melodifestivalen under 2000-talet, med totalt fyra vinster: Hero, La Voix, Popular och Undo.

quincy3

Så ser vi på – Quincy Delight Jones III (även känd som QD3 och Snoopy), född 23 december 1968 i London, är en svensk-amerikansk musiker, musikproducent och skådespelare. Han växte upp i Stockholm, där han fick sin start i hip-hop genom att turnera som en pausdansare. Vid 13 års ålder fick han sin första trummaskin och började producera demos för lokala hiphopakter, som så småningom gav honom sin första guldskiva vid en ålder av 16. Då flyttade han till New York City till fullfölja sin dröm att vara en hip-hop producent i USA. Han tillbringade ett år och ett halvt år i New York

Han är son till Quincy Jones och Ulla Andersson Ulla Jones, född Ulla Agneta Andersson i juni 1946, som var en svensk fotomodell, känd som Ulla Andersson, kläddesigner, artist och fotograf. Hon var mellan 1967 och 1974 gift med musikern och producenten Quincy Jones och fick med honom två barn: film- och musikproducenten Quincy Delight Jones III – samt dansaren och modellen Martina Jones. Hon kallar sig även Ulla Andesong. Pappan Quincy Jones har varit gift tre gånger,

Han har sex systrar. Martina ”Tina” Jones är hans helsyster. Jolie Jones är en äldre halvsyster vars mor är Quincy Jones ‘första hustru, Jeri Caldwell. Kidada Jones och Rashida Jones är döttrar till Quincy Jones och hans tredje hustru, skådespelerskan Peggy Lipton och just han är – halvbror till Rashida Leah Jones, född i  februari 1976 i Los Angeles, som är en amerikansk skådespelare, modell och musiker.

Han fick sin första uppmärksamhet i media i och med filmen Stockholmsnatt, 1987,  när han ingick i musik- och dansgruppen Berzerk, men var även berättare och skådespelade i filmen. Jones bor ”numera i Los Angeles” och arbetar som producent och låtskrivare. Bland artisterna som han har arbetat med kan nämnas Tupac Shakur och LL Cool J. Jones har med sitt bolag QD3 Entertainment gjort dokumentärserien Beef.

Quincy Jones III var gift med Koa Jones, de har två barn: Nea Jones och – Quincy Renzo Delight Jones IV. Mest känd är hans vänskap med Michael Jackson, de var barndomsvänner. Ibland ikläder han sig själv i mustasch och hakskägg 🙂

Om juryn personligt? De är nog som tidigare, ingen så extrem som de haft förut, de är mer samspelta även om de kallat varandra ett och annat från början av programmet… 🙂 Inlägget på begäran, Anita 🙂

Källor:
expressen.se
sv.wikipedia.org
imdb.com
en.wikipedia.org
hd.se
alingsastidning.se

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

En tanke på “Vilka är Kempe och Quincy Jones III i Idoljuryn? Vad har de gjort…?

  1. Tack vännen va snällt av dig. …kramar om dig 💜 💖

    Gillad av 1 person