Zenzationella Människor Et Facto

Fakta om ALLT. Länka till vänner. NYA inlägg, klockan 08! 2925 inlägg. Carpe diem.

Vi såg Doctor Foster, väntar på säsong två, med sköna Suranne Jones…

suranne-jones

Duktig läkare som plötsligt fick alla emot sig, när hennes man varit otrogen. Har du ej sett, så se serien! Vem är seriens Gemma Jones då?

Jo, Suranne Jones (född Sarah Anne Jones, i augusti 1978, Chadderton, Oldham) är en engelsk skådespelerska och producent. Hon är dotter till Chris och Jenny Jones, ingenjör respektive sekreterare. Hon har också ett syskon, en äldre bror, Gary. Jones växte upp katolskt, hennes präst föreslog hennes far hon skulle döpas till Sarah Anne, i stället för Suranne, hennes mormorsmors namn, eftersom Suranne inte var ”ett riktigt namn”.

Jones växte upp i ett hus på Foxdenton Lane, omgivet av två gårdar och områden hon minns med ”kor när man tittade i fönstret när vi drack vårt te”. Som ett barn var hon pratsam, och senare sa hennes präst säga till henne: ”jag ber att du kan koncentrera dig bara lite mer”. Jones lider av carpophobia (rädsla för handleder), som hon tror möjligen utvecklats från visade bilder av Kristus korsfästelse och stigmata som barn.

På tal om sin barndom, ”jag tror att jag alltid velat vara annorlunda och kände sig mycket kvävd i skolan”. Jones sade också, ”jag blev mobbad i skolan och indirekt blev hon påverkad att bli medlem i Oldham Theatre workshop (som en revansch?). Hon började agera professionellt som 16-åring, det har sedan blivit tv-serier, teater och annat på scen.  

Hennes första framträdande roll i TV var karaktären Karen McDonald, introducerades till såpoperan Coronation Street 2001. Hon lämnade serien 2004 och har setts i många tv-drama-serier, som Five days (2010). 1,70 meter lång skönhet 🙂

Mellan 2011 och 2016 spelade hon huvudkaraktären Detective Rachel Bailey i polisserien Scott & Bailey, kan ses nu i januari 2019, ett drama utvecklats från en ursprunglig idé som Jones och skådespelerskan Sally Lindsay haft. För sin skildring av Gemma Foster, som lider av personligt svek i doktor Foster (2015-), vann Jones flera utmärkelser, inklusive en Broadcasting Press Guild Award och The BAFTA TV Award för bästa kvinnliga huvudroll 2016.

Jones bor i London med sin make, tidningsredaktör Laurence Akers, förlovade år 2014 – de hade mötts på ett bröllop de båda var gäster på. I augusti 2015 rapporterades det att paret hade gift sig vid en ceremoni i Islington. Men Jones klargjorde senare att de faktiskt gift sig föregående år. 🙂

suranne_jones2

Hon fick pris i mars 2016 på National Television Awards, Jones, synligt gravid, och strax efter efter fick en representant för paret bekräftat för pressen att Jones hade fött en pojke veckan före.

Jones har varit inblandad i olika välgörenhetsorganisationer. När Jones var tonåring, fick hennes mamma Jenny diagnosen bröstcancer, och dottern startade då en bröstcancerkampanj tillsammans med mamman. Hon har också stött kristna, rest till Sierra Leone och Demokratiska republiken Kongo (den senare tillsammans med Sally Lindsay), hjälpt till med projekt som rör HIV, kvinnors rättigheter och barnsoldater. Tala om engagemang!

Serien som nyss visats och där säsong två nu spelas in är en brittisk drama, tv-serie som sändes första gången september 2015. Kuriosa är att läkarscenerna är från  Chess Medical Centre. Tågstationen med i serien – var Enfield Chase station. Maken i serien, Simon Foster, spelas av Bertie Carvel.

Källor:
en.wikipedia.org
sv.wikipedia.org
imdb.com
dailymail.co.uk
mirror.co.uk

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer är stängda.