Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Idoljuryns kvinna Nikki Amini har jobbat med en mängd artister, ex Rihanna…

1 kommentar

nikki

Hon sitter emellan två män och avger omdömen. Många tycker hon är bitchig, någon tycker om henne. Vem är hon? Negar Nikki Amini, känd under Nikki, född 23 oktober 1984 i Iran, är marknadsförare på Universal Music Groups huvudkontor i London. Marketing & PR specialist. Bor här på Östermalm, Stockholm.

Driver eget management- och konsultbolag. Familjen består av mamma, pappa, storasyster Gazal, pojkvännen Niklas.

Nikki föddes alltså i Iran, men var bara ett drygt år gammal när hon kom till Sverige tillsammans med sina föräldrar och sin storasyster. Hon växte upp i Akalla och har bott i Sverige i nästan hela sitt liv, förutom under de senaste årens jobb inom den internationella musikindustrin. Nikki jobbade på Warner Music i två år innan hon blev utvald för klädföretaget WESC. Efter två år i modebranschen längtade hon tillbaka.

Citat Nikki:
”Det är Sverige som är hemma för mig, och Stockholm är en fantastisk stad. Även om jag gillar London, där jag jobbade för Universal fram till i våras, så saknade jag min familj och mina vänner här hemma. Jag är väldigt hemkär.”

nikki1idol

Nikki studerade psykologi på universitet, då hon fick upp ögonen för marknadsföring och pr-branschen. Som många vet, så fr.o.m. i år, 2016, utgör hon tillsammans med Fredrik Kempe och Quincy Jones III juryn i svenska Idol. Amini har arbetat med artister som Rihanna, Taylor Swift, Avicii, One Republic, Taylor Swift, med flera.

Citat Nikki:
”Min pappa var musiklärare och spelar setar, ett traditionellt persiskt folkinstrument. När jag växte upp anordnade han konserter med artister från Iran, och då fick jag vara med och hjälpa till på olika sätt, som att överlämna blommor till artisterna och sälja cd-skivor.”

Om namnet Negar, som är lite ovanligt, så finns det 147 kvinnor med namnet i Sverige. Inga män. Negar är ett kvinnonamn i Iran och betyder ”sweetheart”. ”Raring”. Det är ett vanligt namn i persisk litteratur och används mycket i poesi (dikter). Ikväll kl 20.00, fredag, i TV4 kan du se henne och fortsättningen av programmet.

Källor:
sv.wikipedia.org
tv4.se
merinfo.se
aftonbladet.se
veckorevyn.se
svenskanamn.alltforforaldrar.se

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

One thought on “Idoljuryns kvinna Nikki Amini har jobbat med en mängd artister, ex Rihanna…

  1. Vill läsa om dom andra 2 oxå. .. tack på förhand. …kramar om dig 💜 💖

    Liked by 1 person