Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Var ”Krokodiljägaren” Steve Irving påverkad vid sin död av magiska…?

6 kommentarer

stevi

I bloggen har jag skrivit om Steve Irvings liv, han som var ”Krokodiljägaren”. Nya fakta gör att jag vill berätta mer. Stephen Robert ”Steve” Irwin, född 22 februari 1962 i Essendon, Victoria, död 4 september 2006 utanför Port Douglas, Queensland, var ägare till och chef för Australia Zoo i Beerwah, Queensland, Australien. Han var mest känd som ”Krokodiljägaren”, den okonventionella naturdokumentärserie i vilken han var värd, assisterad av sin amerikanskfödda fru, Terri Irwin. Även dottern Bindi Irwin har blivit känd.

Steve Irwin föddes i en förort till Melbourne. Han flyttade med sina föräldrar Lyn och Bob Irwin till Queensland år 1970. Hans pappa Bob var mycket intresserad av reptiler och hans föräldrar grundade ett litet zoo, ”Queensland Reptile and Fauna Park” där Irwin växte upp med krokodiler och andra reptiler.

steveirving

Vi minns dödsfallet som kom plötsligt och av en märklig anledning. Steve avled efter att han blev stucken av en spjutrocka den 4 september 2006 omkring klockan 11:00 (lokal tid). Vid olyckstillfället höll han på att göra en undervattensdokumentärfilm, Ocean’s Deadliest. När han simmade över bottnen passerade han över en spjutrocka som av någon orsak aktiverade sin självförsvarsmekanism, en pisksnärtslikanade svans som är utrustad med en lång, dolkformad gifttagg. Irwin träffades i hjärttrakten av taggen där den bröts av.

Han reagerade med att omedelbart dra ut den avbrutna taggen ur sitt bröst, men eftersom den hade stuckit hål på hans hjärta, avled han av skadan. Olyckan skedde i vattnen utanför Port Douglas, norr om Cairns, Australien. Han dödförklarades i en helikopter innan han kom fram till sjukhuset.

För två år sedan, åtta år efter han dött, berättade hans kameraman om ”krokodiljägarens” sista minuter. Om att det var omöjligt rädda honom. Steves sista ord var – ”Jag dör.”

När kameramannen Lyons nu väljer att berätta är det första gången efter olyckan. Det senaste skulle vara att familjen kommer med nya påståenden om att den berömda krokodiljägaren ska ha varit drogpåverkad vid dödshändelsen. Det efter att en person med insyn i händelsen har påstått att Irwin var påverkad av ”ekologiskt odlade magiska svampar”, som innehåller den kraftfulla hallucinogenen psilocybin. Istället för att undvika stingrockan kan han ha tänkt ”Oh, wow!” och simmat rakt mot besten och skrämt den, hävdar källan.

Nyligen grävdes Steves kropp upp för en ny obduktion efter det att utredare i fallet krävt att det skulle tas upp igen. Experter är fast beslutna att ta reda på om hans fruktansvärda död vid revet utanför Queensland, Australien, bara var en olycka. Steve blandade alltid nöje med arbete och det var meningen att den här filminspelningen skulle vara ett avslappnat projekt, säger källan.

Mindre än ett år efter Steves tragiska bortgång fann hans änka en ny man. Terri Irwin uppgavs vara tillsammans med krokodiljägarens bästa kompis John Stainton. På många sätt har John tagit över Steves roll. Han har nästan blivit en pappa till Steves två barn, säger en uppgiftslämnare.

Romansen är inte officiell men anställda vid Irwins zoo uppger att romansen är i full blom. ”När Steve dog sa Terri att hon aldrig skulle gifta sig igen. Men jag tror att hon kommer att ändra sig”. John Stainton är regissör och producent, och var med vid många av Irwins dokumentärer samt tv-programmet, Krokodiljägaren. Återkommer när svaren finns.

En hastig och sorglig händelse….

Källor:
expressen.se
sv.wikipedia.org
aftonbladet.se

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

6 thoughts on “Var ”Krokodiljägaren” Steve Irving påverkad vid sin död av magiska…?

 1. Oh alla dessa konspirationsteorier 😏
  Vad förändras om han misstänks ha tagit droger tex? Frikänns spjutrockan ifrån fängelset och Steve uppstår?
  Äsch, vi kan ju bara anta, gissa, tro fortfarande. Bara Steve själv vet vad som hände. Och han är ju tyst 😳
  Fantastisk och dummodig man iaf som lekte med livet till nöje för oss andra 💙💚

  Gilla

 2. Och by the way- tack att du tar dig tid att leta reda på dessa ofta lite undanskymda saker och delar med oss 😀🙏

  Gilla

 3. Det viktiga är orden, ”En hastig och sorglig händelse….”

  Gilla

 4. Så intressant att läsa om krokodiljägaren jag tittade alltid på hans program. …det spelande ingen roll om jag sett programmet tidigare eller inte. …tack vännen 💜 💖

  Liked by 1 person