Zenzationella Människor Et Facto

Lär dig mer om allt – fakta för alla

Journalisten och känt ansikte från TV, Jane Brick, har avlidit…

janebrick

Jane blev 74 år gammal, efter några veckors kamp mot en hjärntumör som uppstått ur lungcancer.

Jag minns hennes speciella röst, Inger Jane Brick Lindström, tidigare Brick, född i juni 1942 i Stockholm, död 3 september 2016 i Stockholm, var en svensk TV-journalist.

Hennes make var Ove Lindström, de var gifta tre gånger, summa 46 år. Hemskt när nära drabbas och snabbt. ”Vi har gift oss tre gånger faktiskt. Två gånger i kyrkan och en gång borgerligt. Jag hoppas jag kommer över detta.”

Jane Brick var verksam vid Sveriges Television där hon var nyhetsankare för Rapport samt utrikeskorrespondent. Hon arbetade bland annat med valvakor.

Brick var dotter till journalisten Lennart Brick och Ester Cecilia, ogift Eriksson. Hon var gift två gånger med tecknaren Ove Lindström (född 1940), första gången 1971–1982 och andra gången 1992 till sin död. Hon har en son Stefan (född 1963).

”När Berlinmuren öppnades satt fotografen Roger Persson på en kinesrestaurang i Östberlin med journalisten Jane Brick. De fick höra att något höll på att hända och gav sig ner till muren mellan öst och väst. De klev upp på muren och filmade. Att stå där uppe var en otrolig känsla. Alla jublade.”

Jane som ofta fanns där på plats och gav oss senaste nytt…

bri2

Källor:
gp.se
sv.wikipedia.org
pressreader.com
journalisten.se

intressant.se/intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Författare: zenzajannen

Intresserad av allt. Nyfiken sökare :)

Kommentarer inaktiverade.